Kezdőlap Kecskemét Gyógyító Bocsok a Kodály Iskolában

Gyógyító Bocsok a Kodály Iskolában

  1. november 27-én, hétfőn 14.00 órakor a Kodály Zoltán Ének-Zenei Általános Iskola előcsarnokában tartja a Bács-Kiskun Megyei Kórház a „Gyógyító Bocsok” elnevezésű program következő bemutató állomását.

A „Gyógyító Bocsok” egy olyan program, amely játékos keretek között igyekszik megismertetni a gyógyító tevékenységet a gyermekekkel. Orvosok, egészségügyi szakemberek segítségével játszunk el egy orvosi rendelést, ahol a gyerekek plüss játékát meggyógyítva, önmaguk győződhetnek meg arról, hogy ami az orvosnál illetve a kórházban történik, az korántsem olyan rémisztő, mint amekkora félelem övezi.

A program segítségével elsősorban a gyermekek kórháztól, orvosoktól való félelmét szeretnénk csökkenteni. Az óvodások, kisiskolások játszva tapasztalhatják meg, hogyan zajlik egy orvosi vizsgálat. Emellett közvetlen kapcsolatba kerülnek a gyermeki szemmel talán félelmetesnek tűnő orvosi eszközökkel, kipróbálhatják, felvehetik azokat. Ilyenek például a fonendoszkóp, fehér köpeny, műtősruha, szájmaszk, gumikesztyű, spatula, vérnyomásmérő.