Kezdőlap Események Közmeghallgatás a Városháza Dísztermében

Közmeghallgatás a Városháza Dísztermében

  1. November 22-én, délután 16 óra 30 perckor vette kezdetét a Közmeghallgatás a Városháza Dísztermében. Az esemény fő témája hulladékgazdálkodás illetve az illegális hulladék jelenléte elleni küzdelem, amely a lakoság egészét érinti, hiszen mindannyian tehetünk azért, hogy életkörülményeinken, életszínvonalunkon javítani tudjunk, amellyel tisztának, és kellemesnek őrizhetjük meg a környezetünket.

 

Dr. Homoki Tamás, Kecskemét Megyei Jogú Város Alpolgármestere köszöntő beszédében kitért a hulladékszállítás fontosságára, ugyanis az illegális hulladék vonatkozásában meg kell azt határoznunk, hogy ebben a témakörben zéró tolerancia van érvényben.  Az alpolgármester szerint nem tűrhető el, hogy a lakosság 99 %-a támogatja az illegális hulladék elleni harcot városunkban, és egyetértenek a város tisztaságát, közutak tisztaságát érintő kérdésekben. Ellenben legfeljebb az 1 %-os kisebbség minden áron rontani kívánja ezt.

„Nem mindegy, hogy milyen környezetben élünk, valamint hogy a gyermekeink milyen környezetben nőnek fel, és egy kecskeméti színvonalú varosban az sem mindegy, hogy kifele mit mutatunk magunkról. Nagyon fontosnem tartjuk azt, hogy ne az önkormányzattól, a hivataltól és különböző szervezetektől várja a megoldást a lakosság, hiszen ez egy közösségi feladat, és minden egyes kecskeméti polgárt érinti az, hogy legyen azzal tisztába, hogy közösen lepjünk fel ez ellen. „

A gyűlésen jelen voltak a Questor károsultak is, akik következőképpen szólaltak fel az eseményen:

„Úgy gondoljuk, hogy a Questor ügy továbbra is közügy, ugyanis a károsultak száma tekintetében Budapestnél nagyobb a károsultak száma Kecskeméten. Azóta már kiderült, hogy az állam nyerészkedett – nem ki haszonnal – ebben a Questor törvény megalkotásában, amellyel az áldozatokat kényszerrel megfosztották a tulajdonuktól. Mára már világosan látszik, hogy ebből a vagyonból a károsultak nagy részét ki lehetett volna fizetni. A jelenlegi helyzet szerint a Questor vagyonának 83%-a az állam kezébe került az államosítás miatt. Egy része azóta már gazdát is cserélt.

Nem értjük hogyan hozhattak olyan törvényt a képviselőink, ami a nemzet polgárai ellen szól. Több alkalommal kértük, már a törvény megszavazása előtt is, hogy a mi képviselőink fogjanak össze az áldozatként szenvedő kecskeméti családokért, de mivel képviselőink szobája egybe nyílik a polgármester asszonyéval, ezért arra kértük kértük, hogy hozzon össze egy találkozót a képviselőkkel, hidat építve az országgyűlési képviselőinkkel.

Sajnos eddig még nem kaptunk semmi visszajelzést arról, hogy mikért, és hogyan valósulhat ez meg. Erre kérnénk választ és megoldást a Közmeghallgatás során!”

Az eseményen etek mellett szó esett a közvilágításról, hulladékelszállításról, bicikliutak felújításáról is az este folyamán.