Kezdőlap Rendőrségi hírek Lezárt akta: Több millió forintot csaltak ki gyanútlan áldozataiktól

Lezárt akta: Több millió forintot csaltak ki gyanútlan áldozataiktól

A kiskunfélegyházi gyanúsítottak különböző indokokkal vették rá a sértetteket arra, hogy fizessenek.

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya nyomozást folytatott két helyi férfival szemben csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A nyomozás adatai szerint egy 37 éves kiskunfélegyházi férfi egy helyi cég ügyintézőjeként 2012 és 2016 között különböző indokokkal bírt rá másokat arra, hogy pénzt fizessenek neki. A férfi 40 éves társa ügyvezetőként segítséget nyújtott abban, hogy a céget bűncselekmények elkövetéséhez használja.

Alkalmanként már meglévő hiteltartozás rendezését ígérte külsős befektetők által, amiért ügyintézési díjat kért. A rendelkezésre álló adatok szerint a cég nem rendelkezett olyan befektetővel, aki a tartozások rendezéséhez kölcsönt biztosított volna.

Volt olyan, hogy a piacinál magasabb kamatot ígért megtakarításokhoz, azonban a futamidő lejárata után sem a befizetett pénzösszeget, sem a kamatot nem fizette ki ügyfeleinek.

Az esetek többségében elhitette a sértettekkel, hogy korábbi tartozását maradéktalanul visszafizeti részükre, amennyiben bizonyos pénzösszeget kifizetnek. A nyomozás során beszerzett adatok alapján a gyanúsítottnak nem állt szándékában sem módjában visszafizetni a tartozást.

A férfi 37 sértettől csalt ki különböző pénzösszegeket összesen közel 14 millió forint értékben.

A rendőrök a nyomozást a napokban befejezték és az iratokat vádemelési javaslattal a Kiskunfélegyházi Járási Ügyészségnek küldték meg.

(Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság)