Kezdőlap Rendőrségi hírek LOPÁSOK UTÁN RABLÁS ÉS TESTI SÉRTÉS

LOPÁSOK UTÁN RABLÁS ÉS TESTI SÉRTÉS

A kiskunfélegyházi rendőrök őrizetbe vették a 23 éves B. Beátát.

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányságra bejelentést tett egy 84 éves helyi lakos, amely szerint 2017. október 25-én 6 óra 40 perc körül Kiskunfélegyházán, a Fadrusz János utcában közlekedett gyalogosan – gurulós járókeretét maga előtt tolva ­–, amikor elhaladt mellette egy kerékpáros. Az ismeretlen személy az idős hölgy járókeretének tárolójából kikapta a táskáját, és azzal együtt elmenekült a helyszínről. A táskában készpénz, személyes iratok, mobiltelefon, kulcsok és orvosi papírok voltak.

Még aznap, 19 óra 55 perckor is történt egy hasonló eset Kiskunfélegyházán. Egy 83 éves helyi asszony kerékpárral haladt a Kossuth utcában, amikor a csomagtartójából egy másik kétkerekűvel közlekedő személy kikapta a táskáját. Az eltulajdonított táskában okmányok, készpénz, szemüveg és különböző személyes dokumentumok voltak.

Az ismeretlen elkövető a gyanú szerint 2017. október 30-án 9 óra körül egy 87 éves idős nőt Kiskunfélegyházán, a Hunyadi utcában egy épület falához lökte és kezéből a táskáját – amiben készpénz, mobiltelefon és személyes okmányok voltak – kitépte, majd az értékekkel együtt elhagyta a helyszínt.

Kilenc órával később Kiskunfélegyházán, a Dózsa György utcában az ismeretlen tettes megszólított egy 69 éves helyi lakost, és pénzt kért tőle. Mikor az asszony a kérést megtagadta, a nő a táska felé nyúlt. A sértett védekezésként táskájával többször megütötte támadóját, aki a földre lökte az idős hölgyet, és elmenekült a helyszínről. Az esés következtében a sértett az elsődleges orvosi szakvélemény alapján súlyos sérülést szenvedett.

A kiskunfélegyházi rendőrök beazonosították a feltételezett elkövetőt, egy 23 éves helyi lakost, akit otthonában fogtak el 2017. október 31-én 15 óra 30 perckor. A B. Beátát gyanúsítottként hallgatták ki, majd két rendbeli lopás vétség, egy rendbeli rablás bűntett, egy rendbeli lopás vétség kísérlet és egy rendbeli súlyos testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vettek. A nyomozók előterjesztést tettek a gyanúsított előzetes letartóztatásának indítványozására.

123