Kezdőlap Régió NÉGY BŰNCSELEKMÉNY HÁROM HÉT ALATT

NÉGY BŰNCSELEKMÉNY HÁROM HÉT ALATT

Soltvadkerten és Kiskunfélegyházán is „dolgozott” az autófeltörő.

Egy 69 éves nő tett bejelentést a Kiskőrösi Rendőrkapitányságon 2017. október 20-án, mert a kora délutáni órákban a soltvadkerti temetőnél parkoló Daewoo Matiz személygépkocsijának ajtaját ismeretlen tettes feltörte. Az autóból készpénz, igazolványok és bankkártya tűnt el.

1

 

Ugyanekkor a temető mellett parkolt egy Renault is, amelynek a jobb első ajtózárját rongálta meg egy ismeretlen. Az autóból a 65 éves tulajdonos táskáját és az abban lévő értékeket vitték el.

Egy nappal később, 2017. október 21-én egy kiskőrösi ház előtt álló Volkswagen Transporter zárját is megrongálták, az autóból táskát, készpénzt, iratokat és telefont vitt el az elkövető.

A három hasonló ügyben a Kiskőrösi Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt, majd 2017. november 21-én elfogtak egy 49 éves kecskeméti férfit, aki a gyanú szerint mindhárom bűncselekményt elkövette.

A nyomozás során az is kiderült, hogy a D. János 2017. november 11-én az esti órákban egy férfi autóját is feltörte, abból pénzt és igazolványokat vitt el. Ez utóbbi eset Kiskunfélegyházán történt.

A rendőrök a gyanúsított lakásán tartott házkutatás során gépjármű feltöréséhez használható eszközöket is találtak.

A kiskőrösi nyomozók a férfit kihallgatását követően őrizetbe vették, és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.