Kezdőlap Kecskemét Nem maradt megválaszolatlan kérdés- Megyei fórum a HISZEK Benned pályázatról

Nem maradt megválaszolatlan kérdés- Megyei fórum a HISZEK Benned pályázatról

A Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér csarnokában megemelkedett az egy
négyzetméterre jutó sportvezetők száma november 6-án, délután 16 órától. Ekkor került sor ugyanis a HISZEK Benned Megyei Tájékoztató Fórumra, melyre a legkülönfélébb
sportegyesületek vezetői érkeztek, hogy első kézből kapjanak információkat a pályázat
részleteiről.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkárság – a Sportegyesületek
Országos Szövetségének (SOSZ) közreműködésével – meghirdette a HISZEK Benned Sport Program (Helyi, Integrált Szabadidősportos és Egyesületi Keretek közötti Sport Program) II. alprogramját. Ennek lényege, hogy az ország bármely területén működő kis-és közepes sportszervezetek utánpótlás bázisának növelését elősegítse a pályázaton elnyerhető anyagi támogatással. Olyan projektek nevezését várja a SOSZ, melyek a tehetség-kiválasztáshoz, tehetség-gondozáshoz kapcsolódó teendőkhöz társuló feladatok megvalósítását szolgálnák, például: sportági toborzó események szervezése, a megnövekedett taglétszám következtében szükséges sportszakemberi foglalkoztatáshoz kapcsolódó kiadások, nevezési díjak ráfordításainak biztosítása. Ez a Program kifejezetten a kis és közepes sportszervezetek, azok közül is a TAO és KSF (Kiemelt Sportágfejlesztési) támogatásban nem részesülő sportszervezetek és sportágak támogatását célozza meg.

A fórumon Virág Lajos, a SOSZ ügyvezető igazgatója adott hasznos tippeket a minél
sikeresebb pályázatok megírásához, illetve felhívta a jelenlévők figyelmét a leggyakrabban előforduló hibákra, buktatókra is. A mindenre kitérő beszámolón túl persze az egyesületi vezetők éltek a kérdezés jogával is, így a fórumon senkiben semmilyen bizonytalanság nem maradt, erről tanúskodtak az elégedett tekintetek, és a hosszas jegyzetek is. Aki kihagyta az eseményt, sajnos elszalasztotta a speciális kérdések megvitatását, viszont a pályázati kiírást, részleteket, illetve az előadásról készült videó-felvételt is megtalálhatja a http://kecsoszsport.hu/jogszabalyok/szakmaiprezentaciok/hiszek- benned-megyei- forum oldalon.