Kezdőlap Kecskemét Nem sikerült a meglepetés, a Csenger otthon tartotta a pontokat

Nem sikerült a meglepetés, a Csenger otthon tartotta a pontokat

Csenger Futsal Se – Scoregoal Kecskeméti Futsal Club : 3-2 (2-0)

A román határ melletti település méltón rászolgált a futsal katlan elnevezésre, hiszen mintegy 600 néző várta a játékvezetők kezdő sípszóját, őrült hangulatot teremtve ékszerdobozra hasonlító sportcsarnokukban. És nem is kellett sokáig várni az első csengeri gólra, egyéni játékot követően már a 3. percben magukhoz ragadták a vezetést, Pálfi lőtte ki a balfelső sarkot. Ám a kecskemétiek nem törtek össze, sőt ügyesen szövögették támadásaikat, és vagy Marozsi, vagy éppen Kovács J. jutott el helyzetig, ám vagy a hazaiak kapusa védet, vagy az üres kapu mellett gurult el a játékszer. A hazai szurkolók hangorkánját kihasználva a hazaik is többször elérték a vendégek kapuját, centerjátékukat és a bivalyerős lövéseiket erőltetve, ám a debütáló fiatal kecskeméti kapus, Csővári szépen állta a sarat. A pályán mindeközben óriási taktikai csata alakult ki. Sajnos ezen a szinten már egy hiba, ami azonnal megbosszulja magát, eladott labda a vendégeknél, amire a hazaiak vércse módjára csaptak le és Gaál szép csel után gurított a kapuba (2-0).

A második félidőre nagyon rosszul jöttek ki a hírös városiak, már a 25 másodpercben egy újabb átlövésből növelték előnyüket a szatmáriak. (3-0) Elmenni látszott a hajó, ám újfent bizonyította a kecskeméti gárda, hogy van kurázsi a tarisznyába. Előbb gyönyörű futsal játék mellett Marozsi lő gólt a kapus hasa alatt, majd Móra indul nagy lendülettel az ellenfél térfelén és szépen lövi ki a jobb alsót! És máris 3-2!!!

Hirtelen forró lett a talaj a hazaiak lába alatt, próbálták lassítani a játékot, ám ekkor már egyértelműen a vendégeknek állt a zászló. Újabb gyönyörű egyérintős kecskeméti játék, és Marsa háttal a kapunak sarokkal húzza a játékszert a háló irányába, ám a gyönyörű mozdulatból a labda a kapufán csattan. Ám a csengeriek sem hagyják annyiban a mérkőzést, náluk is egy kapufa jelzi, még a meccsben vannak. A lüktető, NB I-es színvonalú mérkőzésen még a vége előtt 4 másodperccel is kapufát jegyezhettünk fel, egy feldobásból Gomez fejel, ám fortuna istennője ezúttal a hazaiakkal volt, így maradt a 3-2-es hazai győzelem.

A második félidei játék alapján a kecskeméti csapat nem érdemelt vereséget, de búslakodni nincs idő, jövő hét hétfőn hazai pályán mutathatják meg a hírös városi legények futsal tudományukat, amikor is a Gyömrő csapatát fogadják!

Góllövők: Marozsi (1), Móra (1)

Cserenkó Szabolcs vezetőedző értékelése: „Az első félidő a hazaiak felé billent, nehezen vettük fel egy ilyen meccs ritmusát, magas hőfokát, ám a mérkőzés második részében már mi domináltunk, nagyon jó második 20 percet játszottak a fiúk. És ha egy picit határozottabbak vagyunk az ellenfél kapuja előtt, akkor… Sajnálom, mert egy igazi x-es meccs volt, nagyszerű hazai szurkolói hangulat mellett.”