Kezdőlap Események Párbeszéd a pártokkal a Katona József Könyvtárban

Párbeszéd a pártokkal a Katona József Könyvtárban

2017. november 10-én, pénteken délután fél ötkor került megrendezésre a Párbeszéd a pártokkal című előadás, melynek otthont az Europe Direct Bács-Kiskun Megyei Európai Információs Pont Katona József Könyvtár adott. 

A vendégeket és a résztvevőket nem más, mint Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere, Szemereyné Pataki Kaludia köszöntötte, majd az est vendége, Navracsics Tibor, az Európai Bizottság oktatásért, kultúráért, ifjúságért és sportért felelős biztosa nyitotta meg a beszélgetést, mely során a résztvevők is feltehették kérdéseiket.

Navracsics Tibor köszöntőjében kihangsúlyozta, hogy bár most került Kecskeméten először megrendezésre az esemény, reményei szerint ez nem egy egyszeri alkalom lesz városunkban.

” Olyan időszakban élünk, amikor különösen fontos Európa jövőjéről beszélnünk a polgárokkal. Mindenhonnan azok a hírek érkeznek, hogy az Európai Uniós integráció válságba került, valamint, hogy magunkat kis államnak tekinteni, holott Magyarország nem kis ország, hanem közepes ország az Európai Unióban! Mi Európaiak vagyunk, pontosan úgy, ahogy Európa is egy kicsit magyar, éppen olyannyira, amennyire mi azt akarjuk. Pontosan ezért fontos, hogy beszéljünk itt Kecskeméten is Európa jelenéről és jövőjéről.” – hangzott el a politikus beszédében.