Kezdőlap Olvasgató Ricco és Claudia lett a 2017-es X-Faktor győztese

Ricco és Claudia lett a 2017-es X-Faktor győztese

Döntöttek a nézők: Ricco és Claudia az idei X-Faktor győztese, akik egy luxusutazás és az egy éven át havi egymillió forintnyi készpénznyeremény mellett további 10 millió forinttal lettek gazdagabbak: ezt az összeget zenei karrierjük beindítására fordíthatják. De itt nem ér véget az utóbbi évek legsikeresebb és legnézettebb tehetségkutató műsora, hiszen jövőre is lesz X-Faktor!

Tetőfokára hágott a hangulat és az izgalom szombat este az X-Faktor stúdiójában, ahol már csak Serena Rigacci, Ricco és Claudia és Gulyás Roland volt versenyben a győztes címért. Egy közös dal erejéig visszatértek a már kiesett versenyzők: Abaházi Nagy Lívia, Bereznay Dániel, Berta Dániel, Erdős Viola, Hegedűs Péter, Mézes Norbert, Tóth Bettina, a London Kids és a Radio Mobster is. A finálé extra-produkciójaként a 2016-os X-Faktor győztese, Opitz Barbara énekelte el „Nincs az a pénz” című slágerét – Burai Krisztiánnal, a dal szerzőjével. A dal videóklipje egy hónap alatt már több mint hétmillió megtekintést ért el.

A finalisták – Serena Rigacci, Ricco és Claudia és Gulyás Roland – először azokat a dalokat énekelték el, amelyeket még az előválogatókra hoztak magukkal, majd mentoraikkal duetteztek. Így Serena Rigacci ByeAlexel, Ricco és Claudia Gáspár Lacival, míg Gulyás Roland Radics Gigivel, nyűgözte le a közönséget.

Ezt követően lezárult az első körös szavazás: az sms-ben és az RTL24 nevű applikáción keresztül  beérkezett szavazatok alapján Gulyás Roland lett az idei X-Faktor harmadik helyezettje.

Így már csak Serena Rigacci és Ricco és Claudia énekelhette el a még elő nem adott párbajdalát, majd a győztes dalát, amelyet idén először mindenkinek személyre szabva szereztek az alkotók.  Serena Rigacci dalát Schmidt Gergő és Márta Alex – vagyis a Senkise formáció jegyzi, Ricco és Claudiának Gáspár Laci és Czutor Zoltán írt dalt. Gulyás Roland, bár a döntőben nem tudta elénekelni ByeAlex szerzeményét, de hamarosan ez is hallható lesz.

A nézők végül meghozták a végső döntést, akik az X-Faktor adásaiban 2017-ben, 3708832 alkalommal nyilvánítottak véleményt applikáció és SMS által. Az RTL applikációk sikerét bizonyítja az is, hogy eddig több mint 2300000 regisztrált felhasználó lépett be az alkalmazásba.

A beérkezett szavazatok alapján Ricco és Claudia 50,93%-kal lett a 2017-es X-Faktor győztese, akik egy luxusutazás és az egy éven át havi egymillió forintnyi készpénznyeremény mellett további 10 millió forintot kapnak, amelyet zenei karrierjük beindítására fordíthatnak.

Az élő műsorba bejutott döntősökre  idén különleges jutalom is vár, melyben egy vagy több előadó is részesülhet, akik között 5 millió forintnyi összeget osztanak szét, melyet a karrierjük beindítására költhetnek.

2018-ban újabb tehetségek kaphatnak lehetőséget, hiszen folytatódik az X-Faktor! Jelentkezni egyéniben, duóban, vagy zenekarral az xfaktor.hu weboldalon, sms-ben a 06-30-555-55-71 telefonszámon, vagy az x-faktor hivatalos instagram oldalán tudnak azok, akik elmúltak 14 évesek! A jelentkezéshez kapcsolódóan minden további információ megtalálható az xfaktor.hu oldalon.