Kezdőlap Kecskemét Első adventi gyertyagyújtás a városháza előtt

Első adventi gyertyagyújtás a városháza előtt

Kecskeméten december 2-án, szombaton 17 órakor gyújtják meg az első adventi gyertyát a város koszorúján.  Ez a hétvége sok más programban is bővelkedik majd.

Pénteken 19 órakor romantikus, andalgó koncertre, az OtiVoice and Bass zenekar előadására várják az érdeklődőket a szervezők. Kimondottan párokat, vagy leendő szerelmeseket hívnak, hogy jöjjenek és a randi helyszíne legyen a Kecskeméti Téli Fesztivál.

Szombaton az újdonságként létrehozott KREÁCSONY elnevezésű program 10 órától várja az érdeklődőket, akik inspirációt és ötleteket szeretnének gyűjteni, helyi képzőművészek segítségével a családi karácsonyfa díszítéséhez.

A Főtéren 17 órakor adventi üzenetet mond Hatházi Róbert a Szentcsalád Plébánia plébánosa és az első adventi gyertyát Mák Kornél alpolgármester úr gyújtja meg. Ezután mintegy negyven perces műsor következik a Városháza előtt helyi iskolák és művészeti csoportok közreműködésével. Az itteni programot hagyományos szeretetvendégség zárja, ahol egy pohár meleg teával és harapnivalóval vendégelik meg az ünnepség résztvevőit.

19 órakor a Dal című műsorban feltűnt és ezután rövid időn belül jelentős sikereket elért Pankastic! zenekar lép a főtéri nagyszínpadra. Pergő ritmusú, francia sanzonokra emlékeztető zenéjük szépen illeszkedik a fesztivál hangulatába.

Újdonság a fesztiválon, hogy pénteken a főtéri kisszínpadon, szombaton pedig a Hírös Forrásnál Fotóstúdiót rendeznek be a szervezők, ahol díjtalanul készíthetnek egy karácsonyi hangulatú fotót az arra járók. Az elkészült képek ötletes és egyedi kiegészítői lehetnek a karácsonyi üdvözleteknek, amelyeket a számunkra fontos személyeknek szívesen küldünk az ünnepekkor .

Vasárnap délután fél ötkor városunk közismert és varázslatos hangulatú bábszínháza a Ciróka Bábszínház előadása költözik a főtéri nagyszínpadra. A profi előadás és a kiváló, tehetséges bábszínészek munkája garantálja, hogy kicsik és nagyon is jól szórakozzanak ezen a napon.

19 órakor visszatérő vendégként a Daniel SpeerBrass zenekarral találkozhatunk. Rézfúvós hangszereik csillogása bearanyozza az estét. Egy abszolút interaktív programra számíthatunk: találós kérdések, szaloncukor, közös ütőhangszeres szám várható. Családias hangvételű koncertjük csodás közös élmény ígéretét rejti.