Kezdőlap Események Második adventi hétvége a Téli Fesztiválon

Második adventi hétvége a Téli Fesztiválon

Kecskeméten december 9-én, szombaton 17 órakor gyújtják meg a második adventi gyertyát a város koszorúján. Ezen a hétvégén kiemelten sok látogatóra számíthat ugyanakkor a Téli Fesztivál, hiszen most tartják a Luca Tánca Boszorkány Szombat elnevezésű programot is.

December 8-án, pénteken 18.30-kor a főtéri nagyszínpadon ünnepélyes keretek között derül ki, hogy melyek a legjobb forralt borok és karácsonyi forró italok a Téli Fesztiválon. Széles választékból, nívós zsűri bírálata alapján 5 kategóriában hirdetnek eredményt, ahol egy különdíj is gazdára talál.
Ahogy megszokhattuk, 19 órakor koncert lesz a főtéri nagyszínpadon, a The Bits – Beatles
emlékzenekar előadását élvezhetjük. A bátorság napja lesz ez a péntek, összhangban a
szombati programmal. 5+1 oka van a szervezőknek arra, hogy miért bátor az, aki kijön a Téli Fesztiválra.

Újdonság a Téli Fesztivál kínálatában a Guruló Zongora, amely sokak számára nagy
meglepetésnek ígérkezik. Pénteken és szombaton 16-19 óráig lesz a Főtéren és környékén ez a nem mindennapi hangszer. Egy zongora ugyanis nem szokott mozogni, „sétálni a járdán” az emberek között? Most mégis szembejöhet velünk bármelyik pillanatban…
Szombaton 16 órakor az Ifjúsági Otthonban Hamupipőke történetét ismerhetjük meg a
Tükörtermi Mesehangverseny keretei között egy kicsit más, egy kicsit zenésebb köntösben.

Az eseményen belépő ellenében lehetséges részt venni. A Főtéren 17 órakor kezdődik a gyertyagyújtás, adventi üzenetet mond Szerdi Szilárd az Adventi Gyülekezet lelkésze. A második adventi gyertyát Dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester és Dr. Salacz László országgyűlési képviselő gyújtják meg. Ezután ünnepi műsor következik a Városháza előtt helyi iskolák és művészeti csoportok közreműködésével. Zárásként hagyományos szeretetvendégség keretei között egy pohár meleg teával és harapnivalóval vendégelik meg az ünnepség résztvevőit. Ezen a napon 18.30-kor gyülekeznek a Luca Tánca Boszorkány Szombat felvonulásán résztvevők a Hírös Városi Turisztikai Központnál (volt Városi Mozi) és 18.45-kor dobosok, tűzzsonglőrök, táncosok felvezetésével érkeznek meg a főtéri nagyszínpadhoz. Itt közös sötétség űző táncot és játékos Luca választást is láthatunk. Minden korosztályt szeretettel várnak a szervezők és javasolják, hogy ha tehetik jelmezben érkezzenek. Vasárnap délután a főtéri nagyszínpadon, 16 órakor városunk közismert zenekara, a Mosolyra Hangolók a kisgyermekes családokat várja. A zenekar ötletes játékokkal és kedves dalokkal mozgatja meg a játékos kedvű közönséget.
17.30-kor a Vitalitás TSE energikus show táncát látva, rögtön melegebbnek érezzük majd ezt a téli estét.
19 órakor pedig a Rapid Dance Tánciskola bemutatója következik, akik a junior és tini
korosztály számára közkedvelt RapiDance stílusirányzatot követik és művelik nagy sikerrel.
Élményekkel, színekkel, illatokkal vár a Téli Fesztivál!