Az Eifert család évtizedek óta foglalkozik szőlő és bortermeléssel a Kunsági Borvidék szívében, Soltvadkerten. 20 hektáron gazdálkodnak, melyben a legjelentősebb fajták a Generosa, a Cserszegi fűszeres, illetve a Kékfrankos. Lédig és táj bor forgalmazása után kezdték el a minőségi borkészítést és a palackos értékesítést, amelyet ifj. Eifert János, borász kísér figyelemmel.
Ifj. Eifert János, borász a Kiskőrösi Borászati Szakközépiskolájában tanulta ki szakmáját Filus János tanár úr keze alatt, így már ő is aktívan tevékenykedik a családi vállalkozásban.
A boraikat saját és a környező gazdák szőlőterméséből készítik, amelynek különlegessége, hogy a fehér és rosé boraikat oxigéntől elzártan, reduktív technológiával készítik, hogy gyümölcsös frissességüket előrehozzák és megtartsák, hiszen törekednek a letisztult, zamatban gazdag, komplex borok készítésére.
Boraik egyre inkább ismertek, és rendkívül kedveltek ennek egyik jelképe, hogy a 2017-es Magyarországi Újborfesztiválon, illetve a Rozéborok Miklós-Napi XIX. Országos Versenyén is aranyéremmel jutalmazták a Kékfrankos rosé borukat.
A közeljövőben az Eifert Borház szeretne szálláshelyek létesítésével bekapcsolódni a környék turizmusába, illetve még több borkóstolót és pincelátogatást, rendezvényeket tartani az 30 fő befogadására képes kóstolótermükben.
Eifert Borház
06 20 225 2660