Kezdőlap Rendőrségi hírek Autóval menekült

Autóval menekült

Kivonta magát az intézkedés alól, a kecskeméti rendőrök egy napon belül elfogták.

Három szolgálatot ellátó kecskeméti járőr 2018. január 6-án 21 óra 29 perckor figyelt fel Kecskemét belvárosában egy Hyundai Getz típusú személygépkocsira, amit egy férfi vezetett. Az egyenruhások azonnal felismerték. Tudták, hogy nem rendelkezik vezetői engedéllyel, és közúti járművezetés eltiltás hatálya alatt áll. A járőrök jelezték, hogy intézkedés alá vonják, a jármű lassított, jelezte megállási szándékát, azonban hirtelen irányt változtatott, és kivonta magánt a rendőri intézkedés alól. A sofőr haladása során több közlekedési szabályt is megszegett annak érdekében, hogy a megkülönböztető fény- és hangjelzéssel közlekedő járőrök ne érjék utol. Az egyenruhások hozzávetőleg negyed óra után elálltak a követéstől, mivel a férfi a forgalomban résztvevő más személyek életét és testi épségét veszélyeztette.

Az intézkedés során kiderült, hogy a gépkocsin egy olyan rendszám volt, ami egy másik járműhöz tartozik. A személyautót 2018. január 7-én 8 óra 45 perckor megtalálták a rendőrök, ekkor már rendszám sem volt rajta.

A 40 éves helyi férfit az egyenruhások még aznap délután 17 óra 55 perckor Kecskemét belvárosában elfogták, és előállították a Kecskeméti Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki egyedi azonosító jel meghamisítása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

K. Sándort szabálysértési őrizetbe vették a rendőrök, mivel úgy vett részt a forgalomban, hogy őt a Kecskeméti Járásbíróság a járművezetéstől jogerősen eltiltotta.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság vizsgálja a férfi által elkövetett valamennyi jogsértést.

 

(Bács-Kiskun Megyei Rendőr-Főkapitányság)