Kezdőlap Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyei baleseti összesítő

Bács-Kiskun megyei baleseti összesítő

Az elmúlt 24 óra közlekedési balesetei Bács-Kiskun megyében.

Megyénkben az elmúlt 24 órában egy könnyű sérüléssel járó, valamint négy anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök. Egy sofőrt ittas járművezetés gyanúja miatt vér-vizelet mintavételre állítottak elő a járőrök.

Kalocsán, a Dózsa György utcában, a járdán közlekedett kerékpárral egy 9 éves helyi fiú. A helyszíni szemle adatai szerint a fiú haladása során a Széchenyi út kereszteződésében lévő, a gyalogosok forgalmát irányító fényjelző készülék tilos jelzését figyelmen kívül hagyta, és ráhajtott a gyalogos átkelőhelyre. Itt összeütközött a jobbról érkező Suzuki Swift típusú személygépkocsival, amit egy 44 éves uszodi férfi vezetett. A baleset következtében a kerékpáros az elsődleges orvosi vélemény alapján könnyű sérüléseket szenvedett.

A kerékpár, a KRESZ értelmében jármű, tehát a vezetéséhez többnyire ugyanazok a feltételek szükségesek, mint más jármű  esetében, azaz a jármű vezetésre alkalmas állapotban kell lennie és a közlekedőnek ismernie kell a KRESZ előírásait.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság arra kéri a közlekedőket, hogy tartsák be a közlekedési szabályokat, hiszen jogkövető magatartással, körültekintő vezetéssel és odafigyeléssel a balesetek megelőzhetőek!

(Bács-Kiskun Megyei Rendőr-Főkapitányság)