Kezdőlap Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyei baleseti összesítő

Bács-Kiskun megyei baleseti összesítő

Az elmúlt 24 óra számadatai.

Megyénkben az elmúlt 24 órában 13 személyt fogtak el a rendőrök, illetve 5 fő előállításáról intézkedtek. Közülük bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja 7 fővel szemben merült fel, illetve egy gépjárművezetőt vér-vizelet mintavételre állítottak elő.

Orgovány közigazgatás területén 2018. január 14-én 18 óra 20 perc körül egy 54 éves helyi férfi közlekedett Ford Focus típusú személygépjárművével. Vele szemben alkoholszondát alkalmaztak, amely pozitív értéket mutatott, ezért előállították vér-vizelet mintavétel céljából.

 

Az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. A szeszesital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, lassabban mozognak a szemet mozgató izmok, s a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek.

Hazánkban zéró tolerancia van érvényben, mely a szeszesital fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű vezetője részére, a jármű vezetése előtt és alatt egyaránt. Soha ne üljön ittasan gépi meghajtású jármű volánja mögé, valamint olyan járműbe sem, melyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban gépi meghajtású járművet vezessen!

(Forrás: Bács-Kiskun megyei Rendőr-főkapitányság)