Kezdőlap Események Montázs est a Leskowsky családdal

Montázs est a Leskowsky családdal

  1. január 27-én, szombaton 16.00 órakor kezdődik az újév első Montázs estje a kecskeméti Katona József Könyvtárban. Kecskemét két jólismert személyiségével találkozhatnak az érdeklődők, a művészetek és a jóízű beszélgetések kedvelői. A beszélgetés résztvevői a Leskowsky családból az apa és egyik leánya:

 

Leskowsky Laura énekművész

Leskowsky Albert, – „szintén zenész”,

a róla elnevezett kecskeméti hangszergyűjtemény alapítója, gyűjtője

 

A beszélgetést moderálja: Weninger Endréné, a Montázsmagazin szerkesztője

 

Leskowsky Albert Kecskemét ikonikus személyisége. Látásból biztosan mindenki ismeri, mert sok rendezvényen feltűnik. Évtizedek óta vonzotta a zene, és hangszereket gyűjtött. A hangszergyűjteményének csaknem olyan kalandos lett a története, mint a gyűjtő élete volt ifjabb éveiben. Még mindig vidám, tervezgető, gyakran hobo. A Leskowsky Hangszergyűjtemény a város kincse most már, és valamennyiünké, hiszen szép új környezetben, a Hírös Város Turisztikai Központban kapott helyet, ahol nem csak kiállításként üzemel, hanem koncerteket, foglalkozásokat tartanak a falai között. Albert másik szenvedélye a régi biciklik gyűjtése. Erről is, és sok másról is mesél majd nekünk.

 

Leánya, Leskowsky Laura rendkívül színes egyéniség. A zene szeretetét a kecskeméti Kodály Iskolában szívta magába, a szegedi főiskolán ének-könyvtár szakon diplomázott, és az éneklés lett a kedvence. Gyönyörű hangján sokféle stílusú zenét megszólaltat. Koncertezik, rendezvényeken lép fel, országos és külföldi turnéra hívják. Ki gondolná mindezt egy gazdasági szakemberről, aki rendezvényszervező is egyúttal? S aki időnként majd dalra fakad a Montázs esten?

 

A Montázsmagazin szerkesztősége és baráti köre egy jóízű beszélgetésre várja a kedves olvasókat, barátokat, ismerősöket a kecskeméti Katona József Könyvtár nagytermébe! A részvétel ingyenes. Legyél a vendégünk, legyél az olvasónk, szeretettel várunk! www.montazsmagazin.hu