Kezdőlap Események 2018-ban 110 millió forintra lehet pályázni

2018-ban 110 millió forintra lehet pályázni

A mai közgyűlésen döntöttek arról, hogy az idei Városi Támogatási Program keretében mire lehet pályázni ( pl.: klímaberendezések kiépítésére, elektromos autók töltésének kiépítésére).

A kecskeméti önkormányzat idén 110 millió forintot különített el a költségvetésben a sport, a kultúra, ifjúságpolitika, idősügy, közbiztonság, oktatás, fogyatékkal élők támogatására létrejött szervezetek céljainak megvalósítására.

Oktatási célokra 9,5 millió, kulturális programok támogatására 24 millió forint áll rendelkezésre, szociális programokra 4 millió forint, egészségügyi programokra 3 millió, ifjúsági programokra pedig 6 millió forintot különítettek el a program keretében. Sport-és szabadidős programokra 38,5 millió forint a támogatási keret, az idősügyi programokat pedig összesen 8 millió forinttal támogatja a város. Mezőgazdasági programokra 2 millió forint, műemlékvédelmi célokra pedig 10 milliós keretet határoztak meg a programban, ezt Király József külön meg is köszönte a Településvédelmi és az Örökségvédelmi Munkacsoport nevében.

A környezetvédelmi célok keretében idén két új beruházásra is lehet pályázni, amelyet Falu György képviselő (Fidesz) hangsúlyoztt a mai közgyűlésen. Bekerült a támogatási célok közé a fűtésre is alkalmas klímaberendezés beszerelése esetén, egy H tarifás mérőóra kiépítésének, valamint a klímaberendezés felszerelési költségeinek támogatása. Ez ugyanis nem csak gazdaságosabbá teszi a fűtést, de nem szennyezi annyira a környezetet sem, mint például a szilárd alapanyagú tüzelés.Emellett pályázni lehet a tisztán elektromos hajtású, környezetbarát besorolású személygépjármű töltéséhez szükséges infrastruktúra kiépítésének (hálózatépítés, illetve rendelkezésre álló infrastruktúra teljesítménybővítése, töltő eszköz beszerzés, telepítés).

Király József (MSZP) is fontosnak tartotta ezt a két új lehetőséget, és arra kérte a közgyűlést, hogy a környezetvédelmi célokra eredetileg tervezett 5 milliós keretet duplázzák meg a tartalék keret terhére,  ezt a polgármester felvállalta, így erre a célra 10 milliós keretet fogadtak el. A Városi Támogatási Programot 20 igennel, tartózkodás nélkül fogadta el a képviselő-testület.

A pályázatokat március 31. napjáig lehetséges benyújtani. Egy pályázó csak egy pályázatot (beleértve az egyedi kérelmeket is) nyújthat be projektenként egy nevesített programra.

kecskemet.hu honlapon a Városi Támogatási Program linkjére kattintva hivatalos tájékoztatást kaphatnak a pályázók beadott pályázatuk sikerességéről.

Bővebben:

http://kecskemet.hu/doc/180215-040_0.pdf

 

 

(forrás: http://hiros.hu/kecskemet/hirek/varosi-tamogatasi-program:-110-milliora-lehet-palyazni-2018-ban )