Kezdőlap Rendőrségi hírek EMBERCSEMPÉSZT FOGTAK TATAHÁZÁN

EMBERCSEMPÉSZT FOGTAK TATAHÁZÁN

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon fogtak el egy szerb-magyar kettős állampolgárságú férfi, aki a gyanú szerint három migránst juttatott illegálisan Magyarország területére.

 

A Tataháza közigazgatási területén szolgálatban lévő rendőrök 2018. február 7-én 2 óra 40 perckor megállítottak egy szerb rendszámú, Seat Cordoba típusú személygépjárművet. Az autóban három utas is tartózkodott, akik koszovói állampolgárnak vallották magukat.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a szerb-magyar kettős állampolgárságú sofőr segített abban, hogy az illegális migránsok jogellenesen Magyarország területére lépjenek. A férfit a rendőrök előállították, vele szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya.

A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a csoportot meghallgatásukat követően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.