Kezdőlap Kiemelt Gyerkőcök Decathlon Családi Röplabda Torna

Gyerkőcök Decathlon Családi Röplabda Torna

Gyerkőcök Decathlon Családi Röplabda Torna
3 Kihívás 3 a Magyar Igazság szabadidő sportnap

„Egynek minden nehéz, soknak semmi sem lehetetlen.”

[Gróf Széchenyi István]

Gróf Széchenyi István gondolatait idéző, példaértékű összefogás részese lehetett az, aki a tizenegyedik, a sportág minden korosztályát, a szurkolókat, támogatókat, szülőket és barátokat is megmozgató röplabdás sportnapra ellátogatott február 17-én szombaton a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola sportcsarnokába. Három korcsoportban, 23 csapat 180 játékosa lépett pályára és további 217 regisztrált látogató volt kíváncsi a rendezvényre, kapcsolódott be a 3 Kihívás 3 a Magyar Igazság játékaiba.

Ismét jelen volt a kecskeméti röplabda sportág minden korcsoportja és képviselője, ideértve azt is, hogy a lány röplabdázók legifjabb játékosait is elhozták mestereik, Dunszt Orsolya, Juhász Zoltán és Szabó Tamás testnevelő-edzők. Három város, Székesfehérvár, Szeged és Szolnok csapatai szintén pályára léptek a verseny során. Csapatok képviselői, Bodonyi Ákos, Varga Tamás és Nagy Róbert egybehangzó véleménye szerint, kiváló alkalom volt ez a torna ahhoz, hogy az OMB és OGYB tornákra felkészítsék játékosaikat.

Ezen a tornán is hirdettünk szurkolói díjat azzal a céllal, hogy közelebb vigyük a sportágat a családokhoz, barátokhoz és kedvet csináljunk a röplabdamérkőzések látogatásához és azokon a szurkoláshoz. Minden röplabdás csapat nevezhetett egy szurkolói csapatot a tornára és közülük a nap végén az kapta a szurkolói díjat, amelyik a kreativitásból, sportszerűségből és lelkesítő erőből a legtöbbet adta aznap. Szurkolónak jöhetett bárki, aki elegendő kitartást érzett magában az egész napos buzdításhoz. Három csokoládétorta talált gazdára a lelkes szülőkből, barátokból és játékosokból álló szurkolói csapatok között.

A kecskeméti röplabdások jótékonysági örömünnepe 11. alaklommal került megrendezésre, melyet ismét meglátogattak a Kecskeméti Röplabda Klub NBI-es játékosai, Szasa Nedeljkovics vezetőedző kíséretében. Hatalmas érdeklődés kísérte látogatásukat, rengetek dedikálás és közös fotó készült a kedvencekkel.

A Gong Rádió déli kívánságműsorának második blokkját a helyszínről közvetítette Faragó Miklós műsorvezető. Rendkívül rövidnek bizonyult az egy órás műsoridő, a csarnokban egymást túllicitálva ostromolták a műsorvezetőt kívánságaikkal ifjak és idősebbek egyaránt.

Gondot fordítottunk arra is, hogy a röplabda meccsek közötti szünetekben, ami esetenként akár egy órányi is lehetett, ne unatkozzanak a résztvevők, a versenyzőket elkísérő szurkolók, családtagok. Ahogy már több alkalommal, ezúttal is a „Védőháló a családokért – KÖRTE” elnevezésű projekt, 3 Kihívás 3 a Magyar Igazság szabadidő sportprogramja gondoskodott arról, hogy minél több jelenlévőt bevonjanak a mozgás világába. Csocsó, darts, ping pong és tollas versenyeken mérhették össze tudásukat a vállalkozó szelleműek. Egy-egy csata után minden résztvevő kapott egy pecsétet a pontgyűjtő lapjára, aztán, ha kigyűlt a 3, a délutáni sorsoláson esélye volt különböző sportszereket nyerni. Természetesen a rendezvényre látogatók közül, korra és nemre való tekintet nélkül, bárki indulhatott és teljesíthette a 3 kihívást, akár háromszor is.

Széleskörű összefogásra volt szükség ahhoz, hogy megrendezhessük ezeket a játékokat. Meggyőződésem, hogy összefogással, egymást segítve, támogatva még számos tornán találkozhatunk, és időről időre adhatunk hozzá valami újat. Ennek záloga, hogy vállvetve munkálkodunk a feltételek megteremtésében támogatóinkkal és a sportág szakembereivel. Kezdetektől fogva névadóként vállal szerepet ebben a munkában a Decathlon kecskeméti áruháza, biztosítja számunkra az érmeket, különdíjakat, a sportruházatot. A technikai háttér biztosítását a Kecskeméti Tankerületnek és KMJV Önkormányzatának köszönhetjük, míg az ellátásban a Hotel Három Gúnár volt segítségünkre. Elkötelezett partnerünk a Kecskeméti Önkormányzati Dolgozók Szabadidő Sport Club (KÖD SZSC) is.

Hatalmas szerep jut a sportág szakembereinek, Szabó István, Seremet Attila, Nagy Péter és Gyurkó Sándor testnevelő-edzőknek, akik szintén az első alkalomtól támogatják összefogásunkat, aktív résztvevői a rendezvénynek. Nélkülözhetetlen az adminisztrációnál nyújtott segítsége Modok Gáborné Éva néninek is, aki egykoron maga is versenyszerűen röplabdázott, valamint az iskolai közösségi szolgálatot teljesítő, középiskolás diákoknak.

A szülői közösség is kitett magáért ezen a napon: Szarka Mihályné (Dani mama), Karáné Zsuzsa, Tajti anyuka  és Szamlerné dr. Kárpáti Mónika a büfében segítettek, szaglikolt és pörcöntött  zsírral 21 kilogramm kenyeret kentek meg. Török apuka, a szintén röplabdás török ikrek édesapja különdíjjal és gyümölcslével támogatta a rendezvényt. A meccsek tisztaságát játékvezetőként támogatta Dunszt Ferenc és Baracsi János játékvezetők, majd azt követően az after party hangulatáról egy nagyszerű koncerttel gondoskodtak. Tapasztalt játékvezetőként szintén elismerően nyilatkoztak a torna szakmai színvonaláról.

Mindenki a maga területén tette a dolgát, adta szándéka legjavát és így kerekedett szombaton egy családias hangulatú, sportfieszta. A kecskeméti röplabdás társadalom összefogott, cselekedett és ezúttal is jelesre vizsgázott.

Helyezések

TOJÁSHÉJ U13 lány és fiú korcsoport helyezései:

I. Zrinyi 1., II. Szeged, III. Szolnok, IV. Székesfehérvár, V. Zrinyi 2., VI. Arany, VII. Refi 1., VIII. Refi 2.

Különdíjasok: Halmavánszki Blanka, Vörös Szabolcs, Oláh Róbert

SUHANCOK U15 fiú korcsoport helyezései:

I. Arany, II. Székesfehérvár, III. Vásárhelyi, IV. Szolnok

Különdíjasok: Lakatos Leonárd, Németh Martin, Zsámboki Szabolcs

HAJJA KEND 18+ korcsoport helyezései:

I. KÖD, II. Family Team, III. Sasfiókák, IV. Werdel Szépen, V. Elit Alakulat, VI. Csapd Le Csacsi, VII. Kecskeröpi, VIII. Jana Kefir NJE, IX. Gyász, X. Szuper Csapat

Különdíjasok: Szabó Márta, Dorcsák Lajos, Fejes Szabolcs

Egy-egy csoki tortával díjazott szurkolói csapatok:

Szegedi Röplabda Sportegyesület csapatának szurkolói, Arany János lány csapatának és a KÖD csapatának szurkolói

A díjakat Kiss Virág a Decathlon kecskeméti áruházának igazgatója, Kása Róbert a RÖPKE SE elnöke és vezető edzője, Modok Gáborné a Lakótelepi Gyermekekért Alapítvány elnöke, Baracsi János az MRSZ játékvezetője és Pesti Ambrus a szurkolói zsűri elnöke adták át. Jövőre Veletek ugyanitt!