Kezdőlap Események A jogászok pompás ruhákban ünnepeltek a Sheratonban

A jogászok pompás ruhákban ünnepeltek a Sheratonban

2018. február 3-án immáron 50. alkalommal került megrendezésre a Jogászbál, amelynek ismét a Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferenciaközpont adott otthont. A Magyar Jogász Egylet Bács-Kiskun Megyei Szervezete által megrendezett eseményen nemcsak finger food, illetve Frittman Frissecco narancslé welcome drinkkel és ínycsiklandó ételekkel, hanem izgalmas műsorral is kedveskedtek a meghívottak számára.

A vendégeket dr. Bicskei Ferenc, a Kecskeméti Törvényszék és a Magyar Jogász Egylet Bács-Kiskun Megyei Szervezete elnöke és felesége fogadták. A színvonalas eseményen jelen volt dr. Holló András, az Alkotmánybíróság volt elnöke, Kis Miklós Zsolt, agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, továbbá dr. Salacz László országgyűlési képviselő, Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke, Rausch Sándor, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke, Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere, Gaál József, Kecskemét alpolgármestere és a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, valamint dr. Homoki Tamás, Kecskemét alpolgármestere, dr. Horváth Zsolt, a Bács-Kiskun Megyei Kórház orvos-igazgatója és Minda László, a KIK-FOR Kft. ügyvezető igazgatója.

A zenét a budapesti Mood For Dance zenekar biztosította, majd Csonka András (Pici) énekes, színművész, műsorvezető fellépésére is sor került az est folyamán.

Az est házigazdája a Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett Danyi Judit, illetve a Jászai Mari díjas Hegedűs Zoltán volt, akik a Kecskeméti Katona József Színház képviseletében jelentek meg az ünnepélyen. Egy bálból természetesen nem maradhat el a tombolasorsolás sem, így az 50. Jogászbál tombola nyereményeit vendéglátóegységek, valamint termelői és szolgáltató cégek ajánlották fel.

A vendégek előételként préselt kacsát lilakáposzta krémmel, citromborsos borjúmáj pástétomot tökmagropogóssal, illetve petrezselymes zsendicét és céklás tabulé salátát fogyaszthattak.

Főételként két választási lehetőség volt: „A” menüként Wellington sertésszűz, lassan sütött mangalica nyakaskaraj lyoni zelleres burgonyapürével, valamint szalonnás kelbimbóval, „B” menüként pedig pisztácia morzsában sült csirkemell aszalt gyümölcsös libamell raguval, csicsóka gratinnal, illetve mézes sült tökkel. Desszertként trópusi gyümölcsös túrótorta szolgált mangópürével.

A szervezők a vegetáriánusoknak is kedveztek, hiszen olívában pácolt cukkini szalagok, füstölt padlizsánkrém, céklás alma-körte saláta, thai sült rizs, grillezett frissfűszeres zöldségek, kókusztejes panna cotta trópusi gyümölcsökkel és mangópüré is választható volt.

Éjfél után pedig mini töltött káposzta és gyümölcsök várták a vendégeket a büféasztalon.