Kezdőlap Kiemelt Kiváló, magyar minőségű, különleges csípős szószok a hajósi B.W.A. Kft.-nél

Kiváló, magyar minőségű, különleges csípős szószok a hajósi B.W.A. Kft.-nél

A B.W.A. Kft-t 1992-ben a holland származású Bastiaan Weij alapította meg Hajóson, holland vállalat alapanyagellátásnak céljából. A hajósi cég mostanra már nemcsak a holland céget látja el termékeivel, hanem egész Nyugat-Európát és Észak-Európát is. A 25 éves B.W.A. Kft. kizárólag magyar csípős fűszerpaprikát használ termékeinek előállításához és büszke arra, hogy Magyarországon a legnagyobb csípős fűszerpaprika felvásárlónak mondhatja magát. A különböző csípős szószok és pépek készítésével foglalkozó cég a folyamatos fejlesztések és megújulás híve, valamint rendkívül nagy figyelemmel kísérik az alapanyagai beszerzési folyamatait, illetve a munkatársaik szakmai továbbképzéseit. Weij Antont, a B.W.A. Termelő, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. ügyvezetőjét kérdeztük a cég alapelveiről, az elmúlt esztendők történéseiről, valamint jövőbeli terveikről.

Miként fogalmazná meg a B.W.A. Kft. alapelveit, illetve vezérelveit?

A B.W.A. Kft. üzleti alapelvei vállalati kultúránk alapját képezik, amely az elmúlt 25 év során formálódott meg. Alapvető célunk a termékeink alapanyagainak jó minőségének fenntartása, valamint folyamatos fejlesztése, amelyet kifejez cégünk jelmondata is, miszerint „magyar földből, magyar erő”, hiszen a hazai erős fűszerpaprika világhírnek örvend. Vízióink közé tartozik, hogy a B.W.A. név egész Európában ismertté váljon és a név a kiváló minőség ígéretét hordozza. Munkatársainkkal fontosnak tartjuk az egymás közötti kapcsolatainkat, a tiszteletet és a méltányosságot, valamint az egyéni felelősségvállalást is. Termékeink alapanyagainak beszerzésénél a legfontosabb tényező, hogy az alapanyag csak és kizárólag megbízható beszállítóktól érkezzen. Termelőinktől, beszállítóinktól, illetve kereskedelmi partnereinktől elvárjuk, hogy becsületesen, tisztességesen, korrekt módon járjanak el és betartsák alapelveinket, ugyanezt az elkötelezettséget vállaljuk mi is a saját vevőinkkel szemben. A környezeti fenntarthatóság érdekében vállalatunk hozzájárul a mezőgazdasági termelés és a termelési rendszerek fejlesztéséhez, valamint a gazdák és agrárközösségek társadalmi és gazdasági helyzetének javításához, ennek eredményeként cégünk rendelkezik 14001:2015-ös ISO minősítéssel.

Az elmúlt 25 év alatt milyen mérföldkövekkel büszkélkedhetnek?

A megalapítás óta cégünk rohamos növekedésnek indult a számos megrendelésnek és a csípős paprika termesztés iránti kedv megugrásának köszönhetően. Ennek következtében egy évvel a megalapítás után szükségünk volt egy új raktárépület felépítésére, majd az évek során egyre nagyobb európai figyelemre tettünk szert, ezért az elkövetkezendő években a termékfejlesztések mellett új palackozósort üzemeltünk be, valamint felépítettünk a már meglévő csarnokhoz még kettőt. Az Európa Uniós pályázatoknak köszönhetően cégünk folyamatos fejlődésnek és megújulásnak örvendhet, amely a szószaink iránt keresletben is megmutatkozik.

A cég tevékenységi körének bővítésén gondolkodtak-e?

Igen, cégünk a csípős szósz gyártása mellett a turizmusban is részt kíván venni. A Hajós-Pincefaluban található Kellermotel Bor- és Vadászház a cégünk tulajdonában áll, amely az idei évben hivatalosan is megnyitotta kapuit. Hajós Közép-Európa legnagyobb pincefalujával büszkélkedhet, a Hajós-Bajai borvidék pedig országszerte híres a jó minőségű borairól. Célunk, hogy ezt a különleges hangulatú kis pincefalut nemcsak Magyarországon, hanem Európa szerte is közkedvelt kirándulóhellyé tegyük, emellett az idei esztendőre nézve fő célkitűzéseink a kapacitás, illetve a létszám bővítése, valamint a termelés hatékonyságának növelése.

B.W.A. TERMELŐ, KERESKEDELMI

ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT.

6344 Hajós, Fácános u. 103.

+36 78/504 067

Nyitva tartás: 7:00-15:00 (hétfő – péntek)

www.bwa-kft.hu