Kezdőlap Események Nyílt napot tart szombaton a Szegedi Tudományegyetem

Nyílt napot tart szombaton a Szegedi Tudományegyetem

A képzési kínálatot, a felvételi tudnivalókat bemutató nyílt napot és szülői értekezletet tart szombaton a Szegedi Tudományegyetem – tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.

A közlemény szerint az egyetem központi épületében egyaránt várják a jelentkezési lapjukat most beadó 12-13. osztályos és a továbbtanulást fontolgató 9-10-11. osztályos diákokat, szüleiket és tanáraikat.
A rendezvény lehetőséget ad minden középiskolás diáknak az általános tájékozódásra, az egyetem képzési kínálatának megismerésére. A résztvevők informálódhatnak – a többi között – a hallgatók tanulmányait segítő ösztöndíjakról, a nyelvtanulási, sportolási, esélyegyenlőségi, szabadidős, tehetséggondozási és karrierlehetőségekről.
A karok standokon mutatkoznak be, a szülői értekezlet keretében pedig előadást tartanak a jelentkezés benyújtásával kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról és a Szegedi Tudományegyetemet érintő változásokról. Szó esik az SZTE-n induló felsőoktatási szakképzésekről, az alap-, mester- és osztatlan szakokról, a felvételi ponthatárokról és a többletpontokról, a kapacitásszámokról, a határon túli középiskolásokra vonatkozó érettségi és felvételi követelményekről, valamint a felvett hallgatók számára elérhető lehetőségekről.
A nyílt napon részt vevő középiskolások a felvi.hu-n elérhető online jelentkezési lap kitöltésében is segítséget kapnak.
Az SZTE 12 kara és tanárképző központja több mint 380 szakon kínál lehetőséget a továbbtanulásra nappali, levelező és távoktatás tagozaton.

MTI 2018. február 1., csütörtök