Kezdőlap Események XIII. Civil Városi Fórum

XIII. Civil Városi Fórum

A Városi Civil Fórumot Kecskeméten, a 13. alkalommal rendezték meg a Városházán. A civil szervezetek működésének szabályairól, a hálózati trendekről, a vitarendezésről, illetve a Városi Civil Kerekasztal tavalyi tevékenységéről esett szó a fórumon.

Mák Kornél, Kecskemét Megyei Jogú Város alpolgármestere nyitotta meg az eseményt pár szóval, majd felkonferálta a Bács-Kiskun Megyei Költők és Írók Baráti Köre előadóját K. Szabó Benedeket, aki elszavalt két gyönyörű verset. A költemények elhangzása után Lakó Sándor Kamarazenekar, pedig két csodálatos darabbal szórakoztatták a résztvevőket.

Kecskeméten jelenleg 150-200 működő civil szervezet tevékenykedik. Kertész Erzsébet a Városi Civil Kerekasztal társelnöke, azt is kiemelte, hogy mindenképp be szeretnék vonzani a fiatalokat is a civil életbe. A tegnapi napon előadást hallhattak a vendégek a szervezetek működésének szabályairól, a hálózati trendekről, a vitarendezésről, illetve a Városi Civil Kerekasztal tavalyi tevékenységéről. Mák Kornél, Kecskemét alpolgármestere egy remek kezdeményezésnek nevezte a Városi Civil Kerekasztal tevékenységét, hiszen bármilyen ügyben lehet konzultálni velük egy egységes platformon keresztül.

Mák Kornél elmondta, hogy a városi támogatási program évről évre nyitott a civil szervezetek előtt. Jelenleg is folyik egy pályázat, melyre március 31-ig lehet jelentkezni programok, rendezvények szervezésére, illetve a különféle kitűzött célok elérésére. Ezekre több mint 100 milliós forintos keretet biztosít az önkormányzat. Mint hangsúlyozta: ez egy stabilitást tud adni a civil szervezetek fennmaradásához.

( Forrás: http://kecskemet.hu/?r=701&c=34322 )