Kezdőlap Kultúra A Csík zenekar tavaszköszöntő koncertje a Wojtyla Házban

A Csík zenekar tavaszköszöntő koncertje a Wojtyla Házban

A zenekar még éppen hogy csak hangolt, mikor már a terem tele volt izgatott közönséggel. Immáron majdnem hét éve, hogy visszatérő vendégként van jelen Csík János a központ életében.

Évente, legalább egy alkalommal fel is lép, vidámságot hozva ezzel a rászorulók és a Wojtyla Ház dolgozóinak, illetve anyagilag is támogatást nyújt a mindennapos étkeztetésekhez.

Elsőként Kecskemét város tiszteletére környékbeli népdalok hangzottak el. Az LGT zenekar „Az eső és én” című dalából készült feldolgozást tapsviharral jutalmazta a közönség. Későbbiekben „A szép tavasz” nevű szerzeményt halhattuk, átvezetve minket a swing világába. A „Balatoni hajnal” pedig Csík János szavaival élve „megidézte a Balaton felvidéket”. Végezetül Somogyi pásztordalok és az Appalache-hegység vidékéről származó dallamok ihlette nótát adtak elő.

A koncert utáni ebédet Drozdik István és Jávorka Zsuzsanna támogatták, az ételt a Bagatell Étterem biztosította. Drozdik István beszédében így fogalmazott: „Nagy örömömre szolgál, hogy segíthetek és részt vehetek a mai ebédosztásban. Folytatni szeretnénk ezt a hagyományt.” Sajnos az eseményen közbejövő okok miatt Dr. Szeberényi Gyula alpolgármester nem tudott jelen lenni.

A Karol Wojtyla Barátság Központ a hét többi napján is színes programmal kedveskedik a betérőknek, március 26-án sok szeretettel várnak mindenkit a húsvéti sonkaszentelésre.  Csík János és a Mezzo zenekart az érdeklődők ismét hallhatják a Városi Mozi húsvéti ünnepségén március 31-én.