Kezdőlap Kiemelt A legjobb 8 között a kecskeméti Neumann János Egyetem férfi röplabda csapata

A legjobb 8 között a kecskeméti Neumann János Egyetem férfi röplabda csapata

A legjobb 8 között a kecskeméti Neumann János Egyetem férfi röplabda csapata

SZTE – NJE 0:3 (22, 17, 15)

A múlt héten itthon tartott 3 pont után, március 2-án Szegedről is elhozták röplabdásaink a 3 pontot. A Szegedi Tudományegyetem csapatát két fordulóban legyőzve jutott a legjobb 8 közé a kecskeméti Neumann János Egyetem csapata. A Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) soron következő mérkőzésein a legjobb négy közé jutás a tét.

MEFOB keret: Ádám Szabolcs, Andruskó Dávid, Bosnjak Daniel, Erki Milán, Fekete Csaba József, Kecskés Sándor, Köblös Krisztián, Potz Levente, Somogyi Bence, Guzmics Richárd, Gönczi Imre, Tamasi Ákos, Varga Zoltán, Gyurkó Sándor vezetőedző, Dorcsák Lajos edző, Csala Bernát edző, Szamler László szakosztályvezető

© fényképek Sóti Réka – irkalapok.hu

Gyurkó Sándor – Neumann János Egyetem vezetőedző:

Teljes kerettel, 13 játékossal érkeztünk a visszavágóra. Ellenfelünk terme jóval alacsonyabb, mint a GAMF terem. Mérkőzés előtt azt kértem a srácoktól, hogy próbálják tompítani a szegediek támadó nyitásait, mert biztosan bátran fognak nyitni. Több olyan játékosuk van, akik már az első meccsen is gondot okoztak erős és pontos szerváikkal. Az első játszmában, 0:4-es állásnál kértem ki az első időt, mert sorozatban nyeltük le a nyitásokat vagy pattintottuk fel a plafonra. Szerencsére lenyugodtunk és 8-nál már nálunk volt az előny. Ellenfelünk tudta, hogy nem veszíthet játszmát. Bátran és fegyelmezetten játszottak, de mi is lecsökkentettük a hibák számát, így ha nehezen is, de azért 25:22-re sikerült hozni az első szettet.

A második és a harmadik játszmában már egy kicsit hitehagyottabb csapat állt velünk szemben, így nagyobb fölénnyel (25:17 és 25:15) sikerült nyernünk. A második szettben, csapatkapitányunk, Erki Milán, megsérült. Helyére Andruskó Dávid állt be, aki a számára szokatlan poszton is megállta a helyét.

Minden játékosomat pályára tudtam küldeni hosszabb-rövidebb időre. Remélem, hogy Milán sérülése gyorsan rendbe jön és a hétvégi bajnokin már tud játszani a Sümeg csapatában. Ezzel a kettős győzelemmel bejutottunk a legjobb nyolc egyetemi csapat közé. Nagyon valószínű, hogy a négy közé jutásért a Testnevelési Egyetem csapatával kell mérkőznünk, bár az ő párharcuk még nem fejeződött be. Amint megtudjuk, hogy kivel és mikor kell mérkőznünk, értesíteni fogjuk a szurkolóinkat.

 Andruskó Dávid – Neumann János Egyetem játékosa:

„Az első szettben bekaptunk 3 egymást követő necces nyitást. Kezdésnek nem erre számítottunk, a Szeged előnyre tett szert, mi pedig meginogtunk kicsit. A támadások és a nyitások sem voltak teljesen magabiztosak a szettben, így az ellenfél 22 pontig jutott az első szettben.

A második szettben már összeszedettebb játékot hoztunk, ehhez viszont kellett a Mester bíztatása is, aki az első időkéréskor azt mondta, hogy mi jobb csapat vagyunk és győzni jöttünk ide, játsszuk higgadtan a játékunkat. Erki Milán a második szettben lesérült és ekkor jöttem Én fel a helyére. Kicsit bizonytalan voltam, mert nem a megszokott pozíciómban játszottam, de sikerültek a sáncok és az ütések is a csapatnak, ami elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy könnyebben fejezzük be az első szettnél és csak 17 pontot szerezhessen a szegedi csapat.

A harmadik, döntő szettben, Én kerültem átló pozícióra, ami megkevert kissé az előző posztomhoz képest, kellett kis idő mire magamra találtam. Ezután már elkaptuk a tempót és azt a ritmust is, amit elejétől kellett volna játszanunk, így simán, 15 pontot engedve az ellenfélnek fejeztük be a mérkőzést. A meccslabda pontját, az akkor pályára lépő Kecskés Sándor feladó, második kontrát követő, parádés blokkja szerezte meg a nekünk, amit hatalmas üdvrivalgás követett. Tovább jutottunk és bizakodva tekintünk a következő körben ránk váró kihívásokra. Hajrá Neumann! Hajrá Kecskemét!