Kezdőlap Események Amikor valóban jó ügy kap támogatást

Amikor valóban jó ügy kap támogatást

 Mosolygós arcok és izgatott, ünneplő tömeg sejttette a Gátérre érkezők számára: a község életében igazi ünnepnap a mai. Vadonatúj, 21. századi színvonalú épületbe költözhetett a leromlott állapotú, már-már életveszélyes helyen zajló felnőtt háziorvosi és védőnői szolgálat. A Petőfi Sándor utcai egészségházat ma délelőtt adták át ünnepélyes keretek között a nagyközönségnek.

Gátér község régóta dédelgetett álmát hívta életre a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat, amikor támogatta és menedzselte a kis település új egészségházának létrehozását. A 18 millió forintos, vissza nem térítendő uniós forrásból udvarrendezés, akadálymentes parkoló, fedett babakocsi- és biciklitároló kialakítása, valamint korszerű vizsgálati és diagnosztikai eszközök beszerzése valósult meg.

„A megyei önkormányzat nagyon fontos feladatának tekintette és tekinti ma is, hogy segítse a megye összes, s főként kisebb településeit, hogy a rendelkezésre álló forrásból valóban az ott élők érdekeit szolgáló és életszínvonalukat emelő elképzelések és fejlesztések valósuljanak meg” – hangsúlyozta köszöntőjében Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat elnöke.

Eddig közel 44 millió forintot költhettünk településünk újítására, szépítésére, de az elmúlt 10 év fejlesztései közül talán a mai napon átadott egészségházra vagyunk a legbüszkébbek. A beruházás a tapasztalt és szakképzett munkaerő helyben tartását is szolgálja, mely ugyancsak létfontosságú egy ilyen kis lélekszámú település életében, mint a miénk.” – mondta el örömmel Jánosiné Gyermán Erzsébet polgármester asszony. Köszönetet mondott faluja lakónak is, hiszen az ő áldozatos munkájuk, segítő kezük, együtt gondolkodásuk és összefogásuk nélkül mindez nem jöhetett volna létre.

A mai nappal lezárult beruházás hozzájárult egy modern, az egészségügyi szolgáltatáshoz méltó környezet kialakításához, s ezzel Gátér lakosságának magasabb színvonalon történő ellátásához és az életminőség javításához. A pénteki naptól kezdődően komfortosabb, modernebb és esztétikusabb környezetet fogadja majd a gátéri gyógyulni vágyókat és az egészségügyi dolgozókat egyaránt.

A projekt a TOP-4.1.1-15-BK1-2016-00002-es azonosítószámú, Az egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése című felhívás keretében valósult meg.