Kezdőlap Rendőrségi hírek BÁCS-KISKUN MEGYEI BALESETI ÖSSZESÍTŐ

BÁCS-KISKUN MEGYEI BALESETI ÖSSZESÍTŐ

Az elmúlt 24 óra közlekedésrendészeti eseményei.

Megyénkben az elmúlt 24 órában egy könnyű sérüléssel járó, valamint három anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Az 54-es számú főúton Kecskemét felől Jakabszállás irányába közlekedett 2018. március 6-án 21 órakor egy 37 éves soltvadkerti férfi egy Honda Jazz típusú személygépkocsival. A rendelkezésre álló adatok szerint a sofőr elaludt, ezért a főút 11.500-as méterénél áttért a szemközti forgalmi sávba, majd árokba hajtott és fának ütközött. A baleset következtében a gépkocsivezető az elsődleges orvosi vélemény alapján könnyű sérülést szenvedett.

Egyes vizsgálatok szerint a vezetés közbeni álmosság főként a fiatalabb korosztályt – a serdülőkorúakat és a fiatal felnőtteket – érinti életviteli szokásaik miatt, illetve az alvásbetegségekben szenvedőket.

Vezetés közben figyelni kell az előjelekre, ami lehet a gyakori ásítozás, a szem könnyezése, dörzsölgetése. Intő előjel, ha a sofőrnek komoly erőfeszítésébe kerül nyitva tartani a szemét, és fókuszálni.

Éjszakai vezetés, hosszabb út esetén előzőleg szükséges a megfelelő alvás. Ha fáradtnak érzi magát, ne üljön volánhoz! Út közben gyakran – a szakértői javaslatok szerint legalább fél óránként – álljon meg, tartson szünetet! Szálljon ki a gépjárműből, mozgassa meg végtagjait, és vegyen mély levegőt! Lehetőség szerint ne utazzon egyedül! Ha elálmosodott, keressen egy biztonságos helyet, ahová lehúzódhat, és 20-30 percet pihenjen!

(Bács-Kiskun Megyei Rendőr-Főkapitányság)