Kezdőlap Rendőrségi hírek BÁCS-KISKUN MEGYEI BALESETI ÖSSZESÍTŐ

BÁCS-KISKUN MEGYEI BALESETI ÖSSZESÍTŐ

Az elmúlt 24 óra közlekedési balesetei Bács-Kiskun megyében.

Megyénkben az elmúlt 24 órában egy súlyos és egy könnyű sérüléssel járó, valamint 13 anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Ballószög külterületén, az 53101-es számú úton gyalogosan közlekedett 2018. március 12-én 18 óra 28 perckor egy 64 éves helyi lakos. Az út 3.873-as méterénél át akart menni az úttesten, de nem vette észre a neki jobbról, Kadafalva felől közlekedő Suzuki Swift típusú személygépjárművet, amely elütötte. A láthatósági mellényt nem viselő gyalogos a baleset következtében az elsődleges orvosi vélemény alapján súlyos sérülést szenvedett. Az autó  sofőrjével szemben alkalmazott alkoholszonda negatív értéket mutatott.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság ezúton is felhívja a közlekedők figyelmét arra, hogy gyalogosként vagy kerékpárosként lakott területen kívüli út úttestén, leállósávján, útpadkáján éjszaka vagy korlátozott látási viszonyok között csak úgy lehet tartózkodni, illetve közlekedni, ha láthatósági mellényt, ruházatot viselnek. Bár lakott területen belül ez nem kötelező, mégis ajánlatos! Ha ugyanis fényvisszaverő anyagokkal felszerelt ruházattal és járművel közlekednek, észlelésüket és láthatóságukat a sokszorosára növelhetik. Ez különösen szürkületben, éjszaka vagy korlátozott látási viszonyok mellett igaz.

Balesetmentes közlekedést kíván a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság!