Kezdőlap Rendőrségi hírek BÁCS-KISKUN MEGYEI BALESETI ÖSSZESÍTŐ

BÁCS-KISKUN MEGYEI BALESETI ÖSSZESÍTŐ

Az elmúlt 24 óra közlekedésrendészeti eseményei.

Megyénkben az elmúlt 24 órában egy könnyű sérüléssel járó, valamint hat anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök. Gépjárművezetőt vér-vizelet mintavételre két esetben állítottak elő.

Tiszakécske külterületén, a Tanyasori dűlőben közlekedett 2018. március 23-án 13 óra 10 perckor egy 39 éves tiszakécskei lakos Ford Escort típusú személygépjárművével. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a vezetői engedéllyel nem rendelkező férfi autójával letért az útról, és egy villanyoszlopnak ütközött. Az elsődleges orvosi vélemény szerint a jármű vezetője és utasa a baleset során könnyű sérülést szenvedett. A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott.

A KRESZ előírásai szerint járművet csak az vezethet, aki a jogszabályban meghatározott, érvényes vezetői engedéllyel rendelkezik, és a jármű vezetéséről nincs eltiltva. További feltétel az is, hogy a vezetés megkezdése előtt szeszesitalt fogyasztani tilos.

Az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. A szeszesital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, lassabban mozognak a szemet mozgató izmok, s a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek.

Hazánkban zéró tolerancia van érvényben, mely a szeszesital fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű vezetője részére, a jármű vezetése előtt és alatt egyaránt. Soha ne üljön ittasan gépi meghajtású jármű volánja mögé, valamint olyan járműbe sem, melyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban gépi meghajtású járművet vezessen!

Balesetmentes közlekedést kívánt a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság!