Kezdőlap Események Bence Balázs a Lovastorna Világkupa döntőjében

Bence Balázs a Lovastorna Világkupa döntőjében

Ahogy arról már korábban beszámoltunk Bence Balázs képviseli hazánkat Dortmundban a Lovastorna Világkupa döntőjében, miután kiegyensúlyozott, jó teljesítménnyel biztosította helyét a világ élmezőnyében. A Lovasakadémia SC és a Kaposvári Egyetem fiatal sportolója március 22-e és 25-e között három német, egy francia, illetve egy svájci lovassal méri össze tudását.

Balázs a tőle megszokott alázattal és erőbedobással készült a végső megmérettetésre. Bizakodásra adhat okot, hogy hosszú idő után végre saját edzővel, és ebből adódóan saját lóval a 13 éves, korábban díjlovaglásban már komoly tapasztalatokat szerzett Land Gold nyergében vág neki a versenynek.

Ami a koreográfiát illeti, az egy pörgős, látványos cigány témájú kűr lesz, amit edzője, Villányi Krisztina segítségével gyakoroltak be és fejlesztettek remélhetőleg minél ütőképesebbre. Az ütemes, vidám előadás természetesen a már megszokott látványos elemekkel lesz teletűzdelve és minden bizonnyal tapsra készteti a német közönséget és elnyeri a bírók tetszését is. A dortmundi döntő három versenyfordulóból áll. Az első nap csak az indulás sorrendjéről dönt, a szombat-vasárnapi fordulók pedig már a végső helyezéseket fogják meghatározni. Bazsi adöntő mezőnyének legifjabb tagja. 2011 óta 19 különböző lovon versenyzett és ezzel a teljesítményével rekordernek számít. 2012 után most indul újra saját lóval nagy nemzetközi versenyen. Ellenfelei szinte kivétel nélkül számos világkupán való részvétellel, valamint EB-VB tapasztalattal, illetve helyezésekkel rendelkeznek.

Krisztina és Balázs is ajándékként éli meg, hogy együtt csinálhatják végig a döntőt és amennyiben az első versenyén szereplő lova is jól teljesít, akkor már elégedetten fogják elhagyni a pályát.

A dortmundi döntő névsora:
– Lukas Heppler (Svájc)
– Jannik Heiland (Németország)
– Jannis Drewell (Németország)
– Viktor Brüsewitz (Németország)
– Clement Taillez (Franciaország)
– Bence Balázs (Magyarország)

Lovas Diadal Live Tv www.facebook.com/lovasdiadal.livetv/ www.tv.lovasdiadal.hu A FEI Lovastorna Világkupa döntőn a magyar versenyző hivatalos kommunikációs partnere a Lovas Diadal Live TV, a Magyar Lovas Szövetség Lovastorna Szakágának engedélyével. A rendezvény ideje alatt folyamatosan hírt adunk a verseny aktualitásairól. Frissítjük internetes oldalunkat, a tv.lovasdiadal.hu-t, valamint a Facebookon is elérhetik az aktuális információkat (lovasdiadallivetv.)

Elérhetőségeink: 06/70-606- 1221
Budapest, 2018. március 24.