Kezdőlap Események Bence Balázs bemutatkozott a Világkupa döntőjében

Bence Balázs bemutatkozott a Világkupa döntőjében

Pénteken lezajlott az első versenyforduló a dortmundi Lovastorna döntőjében. A Világkupa- sorozat hat legeredményesebb sportolóját felvonultató fináléban a magyar versenyző másodikként lépett pályára Land Gold nyergében. A 13 éves Bayerische sportpferde fajtájú ló először vesz részt ebben a szakágban.

Balázsnak és edzőjének Villányi Krisztinának kevés ideje volt felkészíteni versenyszintre az ezelőtt díjlovaglásban komoly versenyrutint szerzett lovat. Ez a rutin sajnos ezúttal hátrányára vált, ugyanis a kűr közben egy ugrásváltást vétett, ami díjlovaglásban teljesen természetesnek számít, ebben a szakágban viszont komoly pontlevonással jár. A szokatlan környezet miatt igen feszült hangulatban kellett helytállnia Land Goldnak és ennek köszönhetően meglehetősen érzékenyen reagált Balázs gyakorlataira is.

Ha figyelembe vesszük a nagyon rövid felkészülési időt, a verseny nehézségét, illetve azt, hogy Balázs négylábú társa először szerepel ebben a versenysorozatban – ami szinte egyedülálló példa a Világkupa döntők történetében -, akkor egy ilyen hiba és ez a teljesítmény benne volt a pakliban.

Az első versenynap eredménye az indulás sorrendjéről döntött. Bence Balázs a hatodik helyen végzett, de edzőjével Villányi Krisztinával – aki egyben a lovastorna szakág szövetségi kapitánya is – bizakodva és optimistán várják a folytatást.

A pénteki versenyforduló eredménye:
1. Jannis Drewell (Németország) 8.788 pont
2. Clement Taillez (Franciaország) 8.711 pont
3. Lukas Heppler (Svájc) 8.525 pont
4. Jannik Heiland (Németország) 8.468 pont
5. Viktor Brüsewitz (Németország) 8.441 pont
6. Bence Balázs (Magyarország) 5.697 pont

Lovas Diadal Live Tv www.facebook.com/lovasdiadal.livetv/ www.tv.lovasdiadal.hu A FEI Lovastorna Világkupa döntőn a magyar versenyző hivatalos kommunikációs partnere a Lovas Diadal Live TV, a Magyar Lovas Szövetség Lovastorna Szakágának engedélyével. A rendezvény ideje alatt folyamatosan hírt adunk a verseny aktualitásairól. Frissítjük internetes oldalunkat, a tv.lovasdiadal.hu-t, valamint a Facebookon is elérhetik az aktuális információkat (lovasdiadallivetv.)

Elérhetőségeink: 06/70-606- 1221
Budapest, 2018. március 24.