Kezdőlap Zenei élet Felix Jaehn: I

Felix Jaehn: I

Felix Jaehn – amint azt frissen megjelent albuma címe is sejteti – ezzel a lemezzel mutatkozik be a világ előtt. A hamburgi DJ-szupersztár – fiatal kora ellenére – azonban máris komoly sikerekre tekinthet vissza

Felix Jaehn debütáló albumát, amely az „I” címet kapta, ötéves intenzív munka alapozta meg. Ez bármely DJ esetében különösen figyelemre méltó lenne, hiszen sikeres remixek jelzik pályáját – de még inkább figyelemre méltó, ha hozzávesszük, hogy az új német-holland sztár még most sem töltötte be huszonnegyedik életévét!

Még akkor is, ha Jaehn úgy igazából 2015-ben robbant be a köztudatba a Cheerleader-rel és a Jasmine Thompsonnal közös, Ain’t Nobody című számával. Ekkor azonban még saját elmondása szerint nem volt zeneileg elég érett egy teljes album megírásához. Mostanra azonban összeállt az anyag, és a nyári fesztiválszezont jó idővel megelőzve meg is jelent – nemzetközi terjesztésben.

Az Universal kiadó gondozásában – ezekben a hetekben – boltokba kerülő CD-n összesen 25 szám található. Napjaink uralkodó populáris trendjeit követve ugyan, de amúgy mindegyiket egyedi hangzásvilág jellemzi; ugyanakkor a huszonötből bármelyik nagy eséllyel landolhat rádiós toplistán, vagy válhat a klubok kedvenccé.

Így például hogy csak pár húzónevet kiemeljek: a lemezen szerepel az Ed Sheeran számából készített remix: a Photograph; továbbá a funkys Hot2Touch, vagy éppen a Like A Riddle (feat. Hearts & Colors, Adam Trigger), és a legfrissebb kislemez-dal, a Cool is, Gucci Mane közreműködésével.

Komlós József JR