Kezdőlap Rendőrségi hírek HALÁLOS BALESET AZ 54-ES SZÁMÚ FŐÚTON – FRISSÍTVE!

HALÁLOS BALESET AZ 54-ES SZÁMÚ FŐÚTON – FRISSÍTVE!

Egy kerékpáros vesztette életét a Bócsa és Soltvadkert közötti balesetben.

Megyénkben az elmúlt 24 órában egy halálos kimenetelű, egy könnyű sérüléssel járó, valamint hét anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Mint arról korábban beszámoltunk, 2018. március 20-án 20 óra 40 perc körül az 54-es számú főúton halálos kimenetelű közlekedési baleset történt. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján az út 38-as kilométerénél egy 70 éves férfi a kerékpárja mellett feküdt a forgalmi sáv közepén. A Bócsa felől Soltvadkert irányába közlekedő Land Rover Discovery típusú személygépkocsi vezetője ezt későn észlelte, és gépkocsijával áthajtott az idős férfin, aki láthatósági mellényt nem viselt. A kerékpáros a baleset során olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság ezúton is felhívja a közlekedők figyelmét, hogy kerékpárosként lakott területen kívüli út úttestén, leállósávján, útpadkáján csak úgy lehet tartózkodni, illetve közlekedni, ha láthatósági mellényt, ruházatot viselnek. Bár lakott területen belül ez nem kötelező, mégis ajánlatos! Ha ugyanis fényvisszaverő anyagokkal felszerelt ruházattal és járművel közlekednek, észlelésüket és láthatóságukat a sokszorosára növelhetik. Ez különösen szürkületben, éjszaka vagy korlátozott látási viszonyok mellett igaz.

Ne feledjék, mindenkit hazavárnak! Balesetmentes közlekedést kíván a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság!