Kezdőlap Események Idén is lesz disznótoros megvendégelés Helvécián

Idén is lesz disznótoros megvendégelés Helvécián

 

Idén tavasszal, március 11-én – a tavalyi évben aratott nagy sikerére tekintettel – ismételten megrendezésre kerül az immár 126. évfordulóját ünneplő Helvécia tiszteletére szervezett alapító ünnepség, melynek keretein belül disznótoros megvendégelésre is sor kerül.

A programok reggel 10 órától délután 3 óráig tartanak. Az előző évi eseményhez hasonlóan újfent Göbölyös Károly és családja biztosítja az alapanyagokat az ételekhez. Ez alkalommal az ünnepségen a község alapítójának, Wéber Edének a 175. születésnapi megemlékezésére is sor kerül a megnyitón, melynek során Hajagos Csaba történész tart beszédet.

Ezt követően egész nap sült szalonna, flekken, hurka-kolbász, sült lángos, forralt bor és tea várja az érdeklődőket, illetve süteménysütő versenyre is lehet jelentkezni. A vendégek jó kedvét élő zene biztosítja.

A rendezvény kiváló alkalmat nyújt az ismerkedésre, a baráti, családi összejövetelekre, beszélgetésekre, az elszármazottak számára pedig lehetőség nyílik, hogy újra visszalátogassanak a szülőfalujukba egy kellemes, jó hangulatú nap erejéig.

Az idei évben sem fognak unatkozni a helvéciaiak. Majális, az augusztus 20-i ünnepséggel egybekötött idősek napja, valamint a szeptember első hétvégéjén hagyományosan megrendezésre kerülő szüreti napok garantáltan megmozgatják a közösséget.