Kezdőlap Események Idén is megrendezésre került a disznótoros megvendégelés Helvécián

Idén is megrendezésre került a disznótoros megvendégelés Helvécián

Idén tavasszal, március 11-én – a tavalyi évben aratott nagy sikerére tekintettel – ismételten megrendezésre került az immár 126. évfordulóját ünneplő Helvécia tiszteletére szervezett alapító ünnepség, melynek keretein belül disznótoros megvendégelésre is sor került.

 

A programok reggel 10 órától délután 3 óráig tartottak. Az előző évi eseményhez

hasonlóan újfent Göbölyös Károly és családja biztosította az alapanyagokat az ételekhez. Ez alkalommal az ünnepségen a község alapítójának, Wéber Edének a 175. születésnapi megemlékezésére is sor került a megnyitón, melynek során Hajagos Csaba történész tartott beszédet.

 

Ezt követően egész nap sült szalonna, flekken, hurka-kolbász, kemencés lángos, forralt bor és tea várta az érdeklődőket, illetve süteménysütő versenyre is lehetett jelentkezni. A vendégek jó kedvét élő zene biztosította.

13 órakor sor került a Helvécia alapításának évfordulójára rendezett Süteménysütő Verseny eredményhirdetésére.

I. helyezett: K.I.CS. Fiú Csapat

II. helyezett: Csontos Virág és családja

III. helyezett: Takács Istvánné

A rendezvény kiváló alkalmat nyújtott az ismerkedésre, a baráti, családi összejövetelekre, beszélgetésekre, az elszármazottak számára pedig lehetőség nyílt, hogy újra visszalátogassanak a szülőfalujukba egy kellemes, jó hangulatú nap erejéig.

Az idei évben sem  unatkoztak a helvéciaiak. A majális, az augusztus 20-i ünnepséggel egybekötött idősek napja, valamint a szeptember első hétvégéjén hagyományosan megrendezésre kerülő szüreti napok garantáltan megmozgatják a közösséget.

A rendezvényt támogatták: Balogh Károly polgármester, Thám József alpolgármester, Göbölyös Károly és családja, keresztgyerekei és segítői, Garaczi János Helvécia díszpolgára, Dornyák József, AM-ZSÓ pékség, Ezerjó vendéglő, a zenét pedig Polgár István biztosította.