Kezdőlap Rendőrségi hírek KECSKEMÉTI ,,RE-AKCIÓ”

KECSKEMÉTI ,,RE-AKCIÓ”

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács és a Kecskeméti Rendőrkapitányság a társszervekkel együttműködve interaktív bűnmegelőzési programokat szervezett az egyik kecskeméti oktatási intézmény diákjainak.

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács és a Kecskeméti Rendőrkapitányság a társszervekkel együttműködve bűnmegelőzési céllal szólították meg a Szent-Györgyi Albert Szakgimnáziuma és Szakközépiskola tanulóit 2018. március 28-án.

A ,,Re-akció” elnevezésű projekt célja a prevencióval kapcsolatos ismeretek elmélyítésén és a cselekvőképes tudás kialakításán kívül az iskolai erőszak, egymás közti agresszió visszaszorítása és a fiatalok által elkövetett bűncselekmények, valamint az áldozattá válás számarányának csökkentése volt. A rendezvény elsődleges célcsoportja a diákság, de a pedagógusok számára is hasznos ismeretanyagot adtak át a szakemberek.

A rendezvény elsődleges célcsoportja a diákság volt, de a pedagógusok számára is hasznos ismeretanyagot adtak át a szakemberek.

A programon prezentációkkal színesített előadásokon vehettek részt a diákok, valamint az élménypedagógia eszközeivel tapasztalhatták meg az egyes, korcsoportjukat érintő szociológiai jelenségeket. Témák voltak többek között az internet veszélyei, az elsősegélynyújtás a mindennapokban, a börtönvilág és a döntési helyzetek, konfliktuskezelés a fiatalok körében.

A diákok körében nagy érdeklődést váltott ki az intézkedéstaktikai, önvédelmi és bűnügyi kutyás – bemutatók. Ezen felül a tanulók szituációs gyakorlatokban vehettek részt. Egy baleset szimulálásával azt is láthatták a diákok, hogy miként működik együtt a rendőrség, a mentőszolgálat és a tűzoltóság.