Kezdőlap Események Kiskőrös – A jégkorong fővárosa

Kiskőrös – A jégkorong fővárosa

 

Barkóczi László 2018. március 3-án immár negyedik alkalommal szervezte meg és szponzorálta a BL-Metál-Kőrös Amatőr Jégkorongtornát, amelynek idén is a Rajz Attila Jégpálya adott otthont, amellyel Kiskőrösön egyre meghatározóbbá a város életében válik mind az esemény, mind maga a sportág.

A város önkormányzatát és lakosságát egyaránt büszkeség tölti el, hogy László erején felül, tevékenyen népszerűsíti a sportágat Kiskőrösön azáltal, hogy az ország több területéről és külföldről is közismert jégkorong csapatokat invitál a tornára. A városvezetés is egyre inkább támogatást nyújt a sportesemények megszervezésében, részt vesz a díjátadókon, illetve segítő kezet nyújt a sport terjesztésében a fiatalabb generáció körében is.

A IV. Bl-Metál-Kőrös Amatőr Jégkorongtorna ezúttal is sikeresen zárult. Az idei évben 6 csapat mérkőzhetett meg egymással és mutathatta meg tudását a jégpályán. Az „A” csoportban a kiskőrösiek csapata, a Rémszarvasok, a Goodwill Pharma Szegedről, és az Újvárosi Hokillák játszottak. A „B” csoport indulói a győztes Baja Harcsák, a Zsögödi Medvék Csíkszeredáról, valamint a HK Szabadka gárdája is részt vett a mérkőzéseken.

A csapatok tagjai mindannyian nagyon tehetséges játékosok, minden évben újult erővel, lelkesen vesznek részt a tornákon. Az eredményektől függetlenül kiemelkedő teljesítményt nyújtottak a meccsek során, melyeken apa és fia – csakúgy, mint László és fia, Ádám, akik az Újvárosi Hokillák csapatát gazdagítják – vállvetve küzdenek a győzelemért.

Ez a sportesemény minden alkalommal kiváló lehetőséget biztosít a csapatoknak a várossal való ismerkedésre, a kikapcsolódásra, valamint a hagyományosan az eredményhirdetést követően közösen elköltött meleg vacsorán mindig kellemes, baráti beszélgetések alakulnak ki, amelyek megalapozzák ennek a rendezvénynek a valódi célját.