Kezdőlap Rendőrségi hírek LEZÁRT AKTA: 17 HELYEN VÁSÁROLTAK AZ ELLOPOTT BANKKÁRTYÁKKAL

LEZÁRT AKTA: 17 HELYEN VÁSÁROLTAK AZ ELLOPOTT BANKKÁRTYÁKKAL

A bajai rendőrök vádemelést javasolnak a nő és két férfitársa ellen.

Egy 50 éves helyi nő tett feljelentést a Bajai Rendőrkapitányságon 2017. szeptember 11-én, mert vásárlás közben ismeretlen személy a bevásárlókocsiban elhelyezett kézitáskájából eltulajdonította az irattartóját, amelyben okmányok, illetve két bankkártya is volt.

A nyomozás során a rendőrök megállapították, hogy az irattartót egy 38 éves nő lopta el. A bankkártyákat 42 éves kiskunhalasi barátja segítségével 17 helyen használta fel, mire a sértett azokat a számlavezető pénzintézeteknél letiltotta.

A nyomozók azt is kiderítették, hogy a nő és 32 éves testvére néhány hónappal korábban egy ismerősüktől mobiltelefont és táblagép lopott. Az idős asszonyhoz azzal az ürüggyel mentek be, hogy vizet kérjenek, majd a sértett figyelmét elterelték, és így vették magukhoz az asztalon lévő tárgyakat.

A gyanúsítottakat információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás vétség és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a rendőrök kihallgatták. Az ügyet a napokban lezárták, és vádemelés javaslatával küldték meg a helyi ügyészségre.

(Bács-Kiskun Megyei Rendőr-Főkapitányság)