Kezdőlap Rendőrségi hírek LEZÁRT AKTA: ÁROKBA BORULT A TRAKTOR

LEZÁRT AKTA: ÁROKBA BORULT A TRAKTOR

Vádemelést javasolnak a kecskeméti rendőrök.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya nyomozást folytatott járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésnek megalapozott gyanúja miatt egy 23 éves helyi lakos ellen.

A nyomozás adatai szerint a férfi 2017. december 21-én 22 óra körül Ballószög lakott területén belül, a Bem utcában közlekedett a Dózsa György utca irányába egy Belorusz gyártmányú lassú járművel. Haladása során nem az út vonalvezetésének megfelelően közlekedett, áttért a szemközti forgalmi sávba, majd árokba hajtott és felborult.

A traktorban utazott egy 24 éves kecskeméti férfi is, aki a baleset következtében az orvosi szakvélemény alapján könnyű sérülést szenvedett.

A rendőri intézkedés során a sofőrrel szemben felmerült az ittasság gyanúja, amit a vele szemben alkalmazott légalkoholmérő készülék pozitív értéke is alátámasztott, így őt gyanúsítottként hallgatták ki.

A férfi az ittas vezetés vétségén túl szabálysértést is elkövetett, mivel utasát úgy szállította, hogy a járműben csupán egy személy ülhetett volna.

A rendőrök a nyomozást a napokban befejezték, és a keletkezett iratokat a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészségnek küldték meg vádemelési javaslattal.

(Bács-Kiskun Megyei Rendőr-Főkapitányság)