Kezdőlap Események Megyei sportverseny értelmi sérülteknek

Megyei sportverseny értelmi sérülteknek

Layout 1

2018. április 6.-án a Kecskeméti Szent László Lions Club az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Értelmi Fogyatékosok Nappali Intézményével közösen kecskeméti és Bács-Kiskun megyei értelmi fogyatékosokkal foglalkozó intézmények gondozottjai számára szervez csapat sportversenyt.

13 hat fős csapatot hívtunk meg, kísérőikkel és szurkoló táborukkal együtt.  A gondozókkal, fiatalokból álló segítőinkkel Leo klubunk tagjaival, a szervező Kecskeméti Szent László Lions Club tagjaival együtt közel 200 fő résztvevőre számítunk.

A sportverseny célja túlmutat az esélyegyenlőség megteremtésén.  Az értelmi sérültek számára a teljes élet örömét nyújtó játék; a versenyszellem, a kapcsolatépítés, az együttműködés, az ügyesség – és mozgáskoordináció fejlesztése, egymás segítése, a mozgás élménye, a megszokott környezetből való kimozdulás, a győzelem mámora -mind-mind megvalósulhat egy ilyen rendezvény kapcsán. A csapatok készülnek a versenyre, tehát már hetekkel előre gyakorolnak, ezzel folyamatos közös programot hozunk létre számukra.

A verseny szervezésébe, lebonyolításába és magába a versenybe is bevonjuk fiatalokból álló Leo klubunk tagjait, akik a szervezési feladatok elsajátításán túl, megtanulják a toleranciát és a másság elfogadását. Klubtagjainkkal együtt működve a generációk közötti határok fellazulnak.

A rendezvény helye: Kecskemét, II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola Sportcsarnoka (Kecskemét, Tóth László sétány 2.)

Időpontja: 2018. április 6. 09:00-tól 12:30-ig.

További információk: Harsányi Zsuzsanna ( [email protected] +36-30-307-1479 )