Kezdőlap Zenei élet Pál Dénes: Tulipán

Pál Dénes: Tulipán

Önálló albummal jelentkezett a The Voice 2012-es győztese – amelynek összeállítása felöleli eddigi munkásságát. A már ismert, de nagylemezen eddig még soha ki nem adott dalok mellett öt új, eddig még sosem hallott szám is helyett kapott a lemezen.

Pál Dénes számos sikert tudhat magának az elmúlt évek során, hiszen 2012-ben The Voice- Magyarország hangja, illetve 2014-ben a Sztárban Sztár győztese lett. Hossza rákészülés után az énekesnek nemrégiben jelent meg első albuma, amely a Tulipán címet kapta. Az énekes számára az elmúlt időszak a lemez előkészületeivel telt, az év további részében pedig koncerteken hallhatjuk majd az album dalait.

A lemez nagyszerű összefoglalója Pál Dénes eddigi munkásságának, de a már megjelent
dalok mellett öt új, még sosem hallott szám is található az albumon. A lemezen szerepel
többek között a már single-ként megjelent ’Tulipán’, amelyhez nemrég készült egy
romantikus videóklip az olaszországi Veronában, a közönségkedvencnek számító ’Ott Van’, a Dalfutár című műsorból ismert ’Hagyom’ melyben olyan zenészek működtek közre, mint
Majoros Péter „Majka”, iamyank és Lee Olviér – illetve a Reményik Sándor verséből íródott, Hiennel közösen készített ’Viszontlátásra’ is.

A lemezre felreült számok a mai aktuális poptrendek hangulatában íródtak – melyek
többségét Szakos Krisztán jegyzi; de a szerzők között ott van többek között Sáreczky Norbert, Szabó Zé, Dobrády Ákos, Szabó Elemér, Lee Olivér – és persze az énekes: Pál Dénes is.

 A dalok sorrendje:
01. Tulipán
02. Ott van
03. A tűz
04. Mámoros éj
05. Ébrenlét
06. Szép
07. A széltől is óvsz
08. Rólad szól
09. Néhány óra
10. Szép új világ
11. Nem vagy egyedül
12. Viszontlátásra
13. Élessz fel
14. Hagyom