Kezdőlap Események Élményekben gazdag napot zárhatott a Palacsinta Fesztivál szombaton

Élményekben gazdag napot zárhatott a Palacsinta Fesztivál szombaton

A Palacsinta Fesztivál második napja is mozgalmasan telt, számos programmal és előadással rukkolt elő a rendezvény, így még több érdeklődőt csábított be a Hírös Város Főterére.

Reggel 9 órakor köszöntőt és áldást mondott Dr. Finta József, érseki helynök plébános, majd a versenyző csapatok és a zsűritagok bemutatására került sor, s ezzel megkezdődött a palacsinta verseny első fordulója, az „édes” kategória. Minden egyes kategória teljesítésére a szakácsoknak körülbelül 2óra hossza állt rendelkezésre, hogy elkészítsék a remekműveket, miután a bírók értékelték a különböző „édes” alkotásokat, elindult a második köre a megmérettetésnek, a „sós” klasszis. Az utolsó fordulónakpedig ötletesen a „kreatív” címet adták a rendezvényszervezők, így a séfek szabad kezet kaptak. 18 órakor hirdették ki a palacsinta verseny eredményét és koronázták meg a Palacsintás királyt/királynőt.

A mai napon is több ügyességi palacsintaevő versenyen lehetett részt venni, délelőtt Kapucsínó beszélgetőshow frissítette fel az eseményen résztvevőket. Délután az ARGOS kutyasuli egy bemutatóval szórakoztatta a gyermekeket és felnőtteket, továbbá Nick Árpád erőművész is fellépett.

A nap folyamán Varga Zoltán és Vincze Csaba vendégváró dallamok, PAYA és MÁRK örökzöld dallamok, ZACC Együttes és a HORIZONT J.E.Z. gondoskodott jó hangulat fenntartásáról.

10 órától 13 óráig a Magyar Vöröskereszt is kitelepült az eseményre, így lehetőség nyílt a véradásra is.