Kezdőlap Események Húsvéti ajándék Bács-Kiskunban

Húsvéti ajándék Bács-Kiskunban

Újabb lehetőség településeinknek

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat közreműködésével a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) kereteiben 2017-ben benyújtott 230 pályázat közül újabb 13 település pályázata kapott támogatást a napokban közel 1,5 milliárd forint értékben.

A TOP a helyi önkormányzatok gazdaságfejlesztési és településfejlesztési elképzeléseit támogatja. A fejlesztések a helyi adottságokra és erőforrásokra építve a munkavállaló lakosság helyben boldogulásának biztosítását, a leszakadó térségek, köztük a leszakadó vidéki térségek felzárkózását, társadalmi-gazdasági potenciáljuk kibontakoztatását, a népesség megtartását, a társadalmi együttműködés erősítését szolgálják.

A nyertes projektek közül Madarason és Ballószögön ipari parkok és iparterületek fejlesztése, Jánoshalmán a város egy részének zöldítése valósul meg. Nemesnádudvaron a helyi népviseletes babagyűjteménynek otthont adó turisztikai központ kerül kialakításra. Csávoly a napközi otthonos óvodája felújítását kezdheti meg. Jánoshalma, Lajosmizse, Kaskantyú, Gátér és Kiskunfélegyháza önkormányzati épületeit korszerűsíti a támogatás révén. A döntés alapján óvodák, orvosi rendelők, egészségházak, közintézmények energetikai korszerűsítése indulhat meg. Helvécia egy egészségügyi központ kialakítását, Fajsz pedig egy szociális szolgáltató épületközpont létesítését kezdheti meg. Foglalkoztatási együttműködésekre, a foglalkoztatás növelésére és a helyi gazdaság fejlesztésére Tiszakécske és Kiskőrös nyert támogatást.