Kezdőlap Rendőrségi hírek KÖZLEKEDÉSI SZAKKÖR

KÖZLEKEDÉSI SZAKKÖR

A kecskeméti diákok által elnevezett RZS-6000 – humanoid robot – is segített az alapvető rendőri karjelzések megismerésében.

A Kecskeméti Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola 3. b osztályában 2018 januárjában közlekedési szakkör indult. Ennek keretében heti két alkalommal rendezték meg a foglalkozásokat, melyeken a gyermekek játékos formában ismerkedhettek a korosztályuk számára legfontosabb közlekedési szabályokkal.

Megtanulták, átismételték a legfontosabb közlekedési szabályokat, táblákat és jelzéseket, különösen azokat, melyekkel gyalogosként, kerékpárosként találkozhatnak. Az iskola környezetében kirándultak a gyerekek, ahol tanulmányozhatták a jelzéseket „életnagyságban”, illetve megismerték azokat a helyeket, ahol a legnagyobb figyelemre van szükség. Megtanulták az alapvető rendőri karjelzéseket, amiben – a diákok által elnevezett – RZS-6000, a humanoid robot is segítségükre volt. A szakkör végén közlekedési plakátot készítettek, majd – záróaktusként – az iskola udvarán felállított kerékpáros ügyességi pályán tehették próbára tudásukat, tesztelhették kerékpár-kezelési ügyességüket. A szakkör kezdetén és végén a közlekedéssel kapcsolatos ismereteiket, hozzáállásukat mérő tesztet kellett kitöltenie a gyermekeknek, melyek azt mutatják, hogy a szakkör eredményes volt: közlekedési ismereteik, attitűdjeik is fejlődtek.