Kezdőlap Kecskemét Molnár Péter és Zimacsek Márta könyvbemutatót tartott a Hotel Három Gúnár Rendezvényházban

Molnár Péter és Zimacsek Márta könyvbemutatót tartott a Hotel Három Gúnár Rendezvényházban

2018. április 7-én került megrendezésre Molnár Péter és Zimacsek Márta „A 13. esküdt” című bűnügyi témájú, izgalmas, szívbe markoló történetű könyvének hivatalos bemutatója, melynek a Hotel Három Gúnár Rendezvényház adott otthont, ahol friss péksüteményekkel fogadták az érkező vendégeket. A találkozó a mű olvasói körének bővítését, illetve Molnár Péter, mint újság és regényíró bemutatkozását szolgálta.

 A könyv kiadójának, az Alföldi Régió Magazinnak számos üzleti partnere szponzorálta az eseményt, akiknek köszöntésére és megajándékozására a bemutató elején került sor. Ezt követően a „Keresztapa” című film főcímdala nyitotta meg a rendezvényt.

A könyvbemutató során az íróval, Molnár Péterrel és társszerzőjével, Zimacsek Mártával folytatott beszélgetés alkalmával a szerző humoros, színes élménybeszámolójából sok mindent tudhattunk meg életéről és személyiségéről, valamint a mű keletkezésének előzményeiről, íródásának hátteréről, illetve az írás iránti szeretetének, karrierjének kezdeteiről. Jól kifejtett válaszaiból megtudhattuk, hogyan segítette őt családja szárnyai bontogatásának elején, hogyan jutott el az újságírói pályáig.

Az író mesélt a könyvvel kapcsolatos visszajelzésekről, barátai, ismerősei véleményéről, személyéhez való hozzáállásukról is.

„Szeretnék valamire, büszke lenni”, hallhattuk Pétertől. A könyv kiadásával saját magának is szeretett volna bizonyítani, hogy az újságírás mellett a regényírásban is megállja helyét. Felhívta a közönség figyelmét arra is, hogy értékeljük azt, amink van, találjunk egy hobbit, „legyünk egy picit önzőek ezen a téren”, fordítsunk időt magunkra is, arra, ami igazán boldoggá tesz minket.

Néhány kulisszatitkot is elárult, elmesélte mi ihlette meg a karakterek megformálásában, személyiségük felépítésében, a főszereplőt például Al Pacino-ról mintázta, valamint saját énjéből is merített ötleteket egy-egy szereplőhöz.

A beszélgetések között több, a mű hangulatát idéző zenét hallhattunk egy zongoraművész előadásában, köztük az író kedvenc filmsorozatának, a „Halálos iramban” című film betétdalát, az „I see you again-t”. A bemutatót verselőadások is színesítették, Villon műveiből inspirálódhattunk.

Az interjú után tombolahúzásra került sor, majd a könyveket a helyszínen volt lehetőség megvásárolni, amelyet az író személyesen dedikált a vásárlóknak, valamint tortával is kedveskedtek a vendégeknek. A 13. esküdt a későbbiekben bármikor beszerezhető az Alföldi Régió Magazin szerkesztőségénél.