Kezdőlap Kecskemét Nagyszerű győzelem a gyömrői katlanban!

Nagyszerű győzelem a gyömrői katlanban!

Az élet-halál harcot vívó, NB II-ben való bent maradásért küzdő Gyömrő vendége volt a Scoregoal Kecskeméti Futsal Club, és egy igen küzdős, pörgős mérkőzést követően, a második félidőben bemutatott nagyszerű játékkal hozta el az értékes pontokat a kecskeméti csapat.

UFC Gyömrő – Scoregoal Kecskeméti Futsal Club : 4-7 (3-3)

Esélyeshez méltóan kezdett a hírös városi alakulat, már a 3. percben megszerezték a vezetést, egy szélről érkező centerezést követően Sallai volt jó helyen és könnyed mozdulattal az üresen tátongó kapuba passzolt. (0-1) Nem kellett sokat várni a válaszra, Horváth iramodott meg a szélen, és miután nem sikerült blokkolni a szélvész gyors játékost, ő köszönte szépen és kilőtte a vendégek kapujának balalsó sarkát. (1-1) A gólváltás jót tett az addig sem unalmas mérkőzésnek, igazán parázs derbi alakult ki a következő percekben. A 9. percben Móra kapott egy labdát a kaputól 6 méterre, és gyönyörű mozdulattal perdítette a kirobbanó kapus felett a hálóba! Szépségdíjas gól! Majd egy vendég kapu előtti kavarodás, és arra leggyorsabban a hazaiak 5.-öse Kiss Szabolcs reagált, és lőtt higgadtan gólt a kivetődő Csővári mellett. (2-2) Sőt… A nagyon jól játszó Horváth László, újra megiramodott, keresztbe vitte az ellenfél kapuja előtt a labdát, és igazítást követően újra a bal sarokba akadt a játékszer. (3-2) De nem tört össze a kecskeméti csapat, Kovács szépen lövi keresztbe a labdát, amibe a hazaiak védője szerencsétlenül ér bele, és ezzel öngólt vét. (3-3)

(Dobosi)

A második félidőben a kecskemétiek védekezése felszigorodott, a hazaiak csak távoli lövésekhez jutottak, amiket Csővári magabiztosan hárított. A 26. percben egy Dobosi lövés jelezte, nyerni jöttek Gyömrőre a Scoregoalosok, majd a 27. percben újfent Dobosi szánta el magát egy vissza passz után lövésre, és ez a löket már utat talált a hálóba. (3-4) Ez is szépség díjas találat volt. Az utolsó 5 percre felgyorsultak az események. A fáradó hazaiak nem tudták a lépést tartani Kovács Józseffel, aki újfent középre lőtt, amiből újabb öngól született. (3-5) Ezt követően a hazaiak átálltak az 5 a 4 elleni játékra, gyors labdajáratásuk gólt ért. (4-5) De még mielőtt izgalmas lett volna a vége, Dobosi van jó helyen és magabiztosan lövi meg a saját második, csapata hatodik gólját. (4-6) A csattanóról Marsa gondoskodott, saját kapuja előtt labdát szerez, két védő játékos között megindul, és az üresen tátongó kapuba gurít okosan. (4-7)

Góllövők: Dobosi (2), Móra (1) Sallai (1) Marsa (1) öngól (2)

Koós Károly vezetőedző:

„Ahogy előzetesen gondoltuk, egy nagyon masszív, jó játékerőt képviselő, és nem mellesleg a bent maradásért, élet-halál harcot vívó Gyömrővel találkoztunk. Az első félidőben a védekezésünk nem igazán állt össze, nem volt meg a játékosokba a kellő agresszivitás, és igen távol álltunk a hazai játékosoktól is védekezésben, így könnyű gólokat adományoztunk nekik.  A második félidőre már megkeményedett a védősorunk, így abból indulva sikerült sok helyzetet kialakítani az ellenfél kapuja előtt, és ebből rendre jöttek is a gólok. Talán az ellenfél is elfáradt a végére, így a mérkőzés végét már magabiztosan hozták a srácok, akiknek ezúton is gratulálok.”