Kezdőlap Kecskemét Rendőrök a környezeti bűnök ellen

Rendőrök a környezeti bűnök ellen

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya több éve folytat környezet- és természetvédelem tárgykörben prevenciós tevékenységet.

A Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata által a környezetvédelmi jeles napok keretében 2018. április 20-án szervezett Föld Napi Játszóház programon Kecskeméten, a Deák téren – számos intézmény és szervezet mellett – a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának két szakelőadója is várta az óvodáscsoportokat és más érdeklődőket. Bozóné Soós Marianna rendőr alezredes és Liptai Linda rendőr őrnagy a rendőrség bűnmegelőzési állomásán tartott szemléletformáló foglalkozásokat az idei év „cselekvő ünnep”-én, amelyek a „Műanyagmentes Világ!” szlogen mentén szerveződtek. A műanyag hálóból szabadulás, a mikroszkópos vizsgálat és a szennyező nyomok felkutatása nagy sikert aratott a gyermekek körében.

A bűnmegelőzési előadók az interaktív bemutatókat egy-egy szlogen segítségével tették emlékezetessé. A  „Ne te legyél a fogva tartója!” a felelős állattartást, az „Ültess fát!” a fokozott növényvédelmet, a biztonságos közösségi közlekedés ösztönzését, a klímaváltozást, és a globális felmelegedés elleni küzdelmet a „Van, aki forrón szereti???”, a helyes hulladékgyűjtést és a veszélyes hulladék ismeretét pedig az „Éheztesd a kukát!” jelmondatokkal hangsúlyozták ki.

A fokozott állat- és növényvédelem, a környezeti bűncselekmények megelőzése, a környezettudatosság ajándék a környezetünknek és az egészségünknek. Az állatok és növények irányába gyermekkorban tudatosított felelősségvállalás természetszerűen fokozza az embertársak egymás iránti tiszteletét és szeretetét is.