Kezdőlap Események TEHETSÉGEK A TEHETSÉGEKÉRT

TEHETSÉGEK A TEHETSÉGEKÉRT

Jótékonysági hangverseny a Kodály Iskoláért Alapítvány javára

Cél: Támogatás nyújtása hangverseny zongora vásárlásához

Szólisták: Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakgimnázium tehetséges növendékei

Közreműködik: Kecskeméti Szimfonikus Zenekar, vezényel: Gerhát László
Fővédnök: Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere
Időpont: 2018. április 25. (szerda), 19:00 óra
Helyszín: Hírös Agóra – Kecskemét, Deák Ferenc tér 1.

 A jótékonysági hangverseny annak a több mint 20 évvel ezelőtt elindított hangversenysorozatnak a részét képezi, melyet hagyományteremtő szándékkal szervezett meg a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar. A színpadra lépő szólisták minden évben a Kodály Iskola zeneművészeti szakgimnáziumának kiemelkedő tehetségű növendékei, akik országos és nemzetközi szinten is hírét viszik az intézményben folyó színvonalas zeneoktatásnak.

A Kodály Zoltán Ének-zenei Iskola régi vágya, hogy zongorista növendékei versenyekre illetve koncertekre való felkészülését egy hangverseny zongora segítse. A zongora beszerzése azonban megterhelné az iskola amúgy is szűkös költségvetését. Ezért is döntött úgy a társadalmi szerepvállalásban jeleskedő Phoenix Mecano Kecskemét Kft., hogy főtámogatóként, a Hírös Agórával együttműködve jótékonysági koncertet szervez, melynek nemes célja támogatás gyűjtése a hangverseny zongora vásárlásához. A hangversenyen befolyt összeg az iskola tehetséges diákjainak támogatását illetve hangszerállományának fejlesztését célul kitűző Kodály Iskoláért Alapítvány számlájára kerül befizetésre és azon keresztül kerül felhasználásra.

Jegyek kaphatók a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ jegypénztárában (Kecskemét, Deák F. tér 1. 76/503-880) vagy online a www.hirosagora.hu/jegyrendeles-2 oldalon.
Jegyár: 2.000 Ft

Phoenix Mecano Kecskemét Kft. társadalmi szerepvállalása

A gépipari és elektronikai termékeket gyártó, mintegy 1000 főt foglalkoztató Phoenix Mecano Kecskemét Kft. hosszú évek óta hozzájárul Kecskemét kulturális életének fejlődéséhez, számos közéleti illetve nagy tradícióval rendelkező városi esemény mecénása. A cég megkülönböztetett figyelmet fordít az oktatási intézményekre, támogatja az ott folyó magas szintű szakmai munkát és annak feltételeinek javítását. A vállalat vezetése szívügyének tekinti a tehetséges fiatalok felkarolását, pályájuk végigkövetését, segítését. A vállalat több alkalommal is nyújtott anyagi támogatást a Kecskeméti Kodály Iskoláért Alapítványnak kórusok utaztatásához, tehetséges diákok képzéséhez, az iskolát népszerűsítő kiadványok készítéséhez.

Támogassuk együtt az ifjú tehetségeket!