Kezdőlap Események 38. Orbán-napi Borünnep a Hajósi Pincefaluban

38. Orbán-napi Borünnep a Hajósi Pincefaluban

2018. május 25-27. között kerül megrendezésre a38. Orbán-napi Borünnep a Hajósi Pincefaluban.A város legnagyobb népünnepélye évről évre népszerűbb, nem csak Magyarországról, hanem a határon túlról is egyre több látogató érkezik. A több évtizedes múltra visszatekintő rendezvény elsődleges célja a térség szőlő és bor kultúrájának népszerűsítése, de az esemény három napján számos könnyűzenei és népművészeti programot is kínál vendégeinek.

A három napos rendezvény első napját 16:00-kor a „Szőlő, Bor, Zarándoklat” című élménybeszámoló nyitja meg, Dóczy Péter színművész előadásában, majd egy szintén „Szőlő, Bor Zarándoklat” elnevezésű kiállítás megnyitóján vehetnek részt az érdeklődők 18:00-tól. A pénteki programokat a Tornádó zenekar koncertje zárja, ami az esemény nagyszínpadán lesz megtekinthető 21:30-tól.

A második napon 9:00 órától veszi kezdetét az I. Orbán napi főzőverseny, ami, mint a nevéből is kiderül, abszolút újdonság a rendezvény életében. A versenyzőknek szűk három óra áll rendelkezésre, hogy lenyűgözzék a zsűrit, akik pontosan délben kezdik értékelni az indulók főztjét.

10:00 órától nyitja meg kapuit a Cabernet Terasz, amely szombaton és vasárnap egész nap várja a családokat különféle, elsősorban gyermekeknek szóló programokkal. A pónilovaglás mellett bábelőadásokkal és koncertekkel is szórakozási lehetőséget kínál a legifjabb látogatóknak.

13:30-tól a kisszínpadnál tekinthető meg a pavanne felvonulás, majd a Hajósi Fúvószenekar adja elő a Himnuszt. Ezt követően sor kerül a 38. Orbán-napi Borünnep hivatalos megnyitójára, és kezdetét veszi az ünnepi programsorozat, többek között borlovag avatás, borkirálynő választás és a Hajósi Hagyományőrző Sváb Kórus bemutatója.

18:30-tól egészen éjfélig a hazai könnyűzenei élet neves előadói gondoskodnak a szórakozásról, köztük a Supernem együttes, melynek frontembere Papp Szabolcs, a magyar popélet egyik legszínesebb egyénisége. A koncertek után DJ Gedzo szórakoztatja a bulizni vágyókat.

A zárónapon 12:30-tól 17:00 óráig a nagyszínpadé a főszerep, ahol különféle folklór programok várják az érdeklődőket. A teljesség igénye nélkül fellép Szettele József és Haibl Bence harmonikások, valamint számos német nemzetiségi hagyományőrző tánccsoport.

18:00 órától a Góbé zenekart hallhatják a vendégek, majd 20:00 órától az utóbbi évek egyik legfelkapottabb hazai bandája, az Ivan & The Parazol zárja a 38. Orbán-napi Borünnep hivatalos programját.