Kezdőlap Rendőrségi hírek BÁCS-KISKUN MEGYEI BALESETI ÖSSZESÍTŐ

BÁCS-KISKUN MEGYEI BALESETI ÖSSZESÍTŐ

Az elmúlt 24 óra közlekedési balesetei Bács-Kiskun megyében.

Megyénk közútjain az elmúlt 24 órában egy könnyű sérüléssel járó, valamint hat anyagi kárral végződő közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Kecskeméten, a Március 15. utcában közlekedett 2018. május 14-én 6 óra 54 perckor egy 42 éves helyi lakos Ford Focus típusú személygépjárművel. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján haladása során az egyik gyalogosátkelőhelyet nem kellő körültekintéssel közelítette meg, ezért későn vette észre a járdáról az úttestre lépő 15 éves fiút, és elütötte. Az elsődleges orvosi vélemény alapján a gyalogos könnyű sérülést szenvedett.

Kijelölt gyalogosátkelőhelyen a gyalogosnak elsőbbséget kell adni. Az útkereszteződésnél a bekanyarodó járművel – kijelölt gyalogosátkelőhely hiányában is – elsőbbséget kell adni a gyalogosnak, ha azon az úttesten halad át, amelyre a jármű bekanyarodik. Azt a helyet, ahol a gyalogosnak elsőbbsége van, a jármű vezetőjének csak olyan sebességgel szabad megközelítenie, hogy a jármű vezetője az elsőbbségadási kötelezettségének eleget tudjon tenni, illetve szükség esetén előtte meg is tudjon állni. A vezetőnek többek között fokozottan ügyelnie kell az úttesten egyedül vagy csoportosan áthaladó gyermekek biztonságának megóvására. Fokozottan érvényesek e szabályok az oktatási intézmények – óvodák, iskolák – közelében.

Balesetmentes közlekedést kíván a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság!